Pirított csirkemáj rizibizivel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pirított máj
-
200g csirkemáj238 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
15g libazsír135 kcal
Rizibizi
-
100g basmati rizs358 kcal
-
75g cukorborsó30 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
934
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pirított máj
-
400g csirkemáj476 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
30g libazsír270 kcal
Rizibizi
-
200g basmati rizs716 kcal
-
150g cukorborsó59 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
600g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1866
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pirított máj
-
24.4g csirkemáj29 kcal
-
12.2g póréhagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.8g libazsír16 kcal
Rizibizi
-
12.2g basmati rizs44 kcal
-
9.2g cukorborsó4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
36.6g víz0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
114
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 705 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1288.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 765 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 568.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 6667 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1470 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 6580 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 996 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 1362 micro
Összesen
934
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.3 g
Zsír
-
Összesen 67.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2576.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1531 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1136.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 13333 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 66 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2940 micro
-
Kolin: 815 mg
-
Retinol - A vitamin: 13160 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 1992 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 2723 micro
Összesen
1866
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 813 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 803 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Pirított máj
-
40 dkg csirkemáj
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 púpozott ek finomliszt
-
2 ek libazsír
Rizibizi
-
15 dkg cukorborsó
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
Pirított máj
- A felforrósított olívaolajon állandó kevergetés közben pörköljük meg a rizst fehéredésig.
- Öntsük fel a vízzel, egyszer keverjük meg, és nagyon alacsony hőmérsékleten pároljuk készre. Időnként rázogassuk, ne keverjük. Sózzuk-borsozzuk.
- A közben puhára főzött és leszűrt borsót keverjük hozzá a kész rizshez, és adjuk hozzá a petrezselymet is. Fedjük le, és tartsuk melegen.
Rizibizi
- A májat megtisztítjuk, leöblítjük, leitatjuk, és megforgatjuk a lisztben. A pórét karikázzuk, a fokhagymát kockázzuk.
- A forró libazsírban pirítsuk meg a máj mindkét oldalát ca. 3-3 percig. Ekkor adjuk hozzá a pórét, és pirítsuk együtt állandó rázogatás közben, míg a hagyma szépen megfonnyad, ca. 10 perc. Majd szórjuk bele a fokhagymát, és süssük össze az egészet, ca. 1 perc. Ajánlatos egy vastagabb májdarabot kipróbálni: akkor jó, ha a közepe szép rózsaszín.
- Azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 999 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4821
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 19.
Ajánló
Zsenge zöldsaláta jól illik hozzá, a rizsre szórhatunk egy kis frissen reszelt parmezán sajtot. A májat ne sózzuk meg a kisütés előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Már majdnem a feledés homályába merült, pedig szeretjük! A jövőben újfent gyakrabban kerül terítékre:)!