r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj rizibizivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Pirított csirkemáj rizibizivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pirított máj

Rizibizi

934
Kalória
45.1g
Fehérje
107.9g
Szénhidrátok
33.6g
Zsír
568.3g
Víz
705g
Koleszterin
6g
Rost
4.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pirított máj

Rizibizi

Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pirított máj

Rizibizi

Összesen 1866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pirított máj

Rizibizi

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    568.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6667 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1470 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6580 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    13333 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2940 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    1992 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2723 micro
Összesen 1866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

Pirított máj

  1. A felforrósított olívaolajon állandó kevergetés közben pörköljük meg a rizst fehéredésig.
  2. Öntsük fel a vízzel, egyszer keverjük meg, és nagyon alacsony hőmérsékleten pároljuk készre. Időnként rázogassuk, ne keverjük. Sózzuk-borsozzuk.
  3. A közben puhára főzött és leszűrt borsót keverjük hozzá a kész rizshez, és adjuk hozzá a petrezselymet is. Fedjük le, és tartsuk melegen.

Rizibizi

  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, leitatjuk, és megforgatjuk a lisztben. A pórét karikázzuk, a fokhagymát kockázzuk.
  2. A forró libazsírban pirítsuk meg a máj mindkét oldalát ca. 3-3 percig. Ekkor adjuk hozzá a pórét, és pirítsuk együtt állandó rázogatás közben, míg a hagyma szépen megfonnyad, ca. 10 perc. Majd szórjuk bele a fokhagymát, és süssük össze az egészet, ca. 1 perc. Ajánlatos egy vastagabb májdarabot kipróbálni: akkor jó, ha a közepe szép rózsaszín.
  3. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Már majdnem a feledés homályába merült, pedig szeretjük! A jövőben újfent gyakrabban kerül terítékre:)!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!