r
Nosalty Logó

Piramis süti gyümölcsösen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kinguci1983
Piramis süti gyümölcsösen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

292
Kalória
11.3g
Fehérje
44.8g
Szénhidrátok
6.9g
Zsír
83.3g
Víz
264.7g
Koleszterin
642.8mg
Rost
20.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    499.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1887 micro
Összesen 1737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Megcsináljuk a piskótát. Gáztepsire teszünk sütőpapírt, a sütőt bekapcsoljuk. Két edényt veszünk elő, az egyikbe mehet négy kanál víz és a négy tojásfehérje, a másikba a 4 tojássárgája, a másik négy kanál víz, 8 kanál cukor, 8 kanál liszt és a fél sütőpor. A fehérjét felverjük, majd a másikat is összedolgozzuk.
  2. Ha ez megvan, a fehérje felét még géppel, a másik felét már fakanállal keverjük el. Beleöntjük a tepsibe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. Ezalatt megcsináljuk a krémet. Leturmixoljuk a gyümölcsöket, és a lével együtt elkezdjük melegíteni, és ebbe megy a pudingpor, ha nagyon folyós a lé, azzal is el lehet keverni, ha nem, pici tejjel. De míg melegszik a gyümölcslé, addig már feloldjuk benne a zselatint is. Így két munkát egybe meg is csinálunk. Majd még mehet bele a cukor is, ha már majdnem kész. (Elvileg így nem ég le.)
  4. Ha a piskóta kész (tűpróbát érdemes azért alkalmazni) szépen csíkokra vágjuk. Egy tálcára elkezdjük pakolgatni egymás mellé, mondjuk hatot, majd négyet, majd hármat, végül egyet, közben folyamatosan rákenjük a krémet is minden egyes emeletre, így közé is fog folyni.
  5. A végén díszíthetjük még, de ez elhagyható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kedves kisfiam nem hajlandó megenni a gyümölcslevest, így leszűröm, és a levét megissza, sőt azt imádja, de hogy kanállal egye? Á. Így mindig megmarad egy csomó gyümölcs a végén, és kidobni meg sajnálja az ember, így ezt találtam ki. Volt már olyan, hogy meggy, szilva, alma volt benne, abból is csináltam ilyet, de ebbe most barack, narancs és alma volt. A mottóm tehát: nem dobunk ki semmit!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!