Piknik pite snidlinges túrókrémmel töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mandula
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pogácsa tésztájához
-
166 kcal
-
7 kcal
-
88g tej49 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g só0 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
14g tojás17 kcal
A túrókrémhez
Töltéshez és sütéshez
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1157
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pogácsa tésztájához
-
664 kcal
-
29 kcal
-
350g tej196 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
14g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
55g tojás69 kcal
A túrókrémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
Töltéshez és sütéshez
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4632
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pogácsa tésztájához
-
33 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
17.2g tej10 kcal
-
9.8g tejföl19 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
19.6g finomliszt71 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
A túrókrémhez
-
12.3g tehéntúró18 kcal
-
1g tejföl2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g snidling0 kcal
-
1.5g füstölt szalonna10 kcal
Töltéshez és sütéshez
-
4.9g paradicsom1 kcal
-
4.9g paprika1 kcal
-
4.5g újhagyma1 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
Összesen
227
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 56.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3128.5 g
-
Cink 166 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 129 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 1865 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
1157
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 227.8 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 839 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12514 g
-
Cink 662 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1106 mg
-
Vas 516 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 2099 mg
-
Nátrium 7461 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 739.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 496 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 1428 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 1330 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2048 micro
Összesen
4632
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.3 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 126 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A pogácsa tésztájához
-
1 tasak instant élesztő
-
2 tk só
-
15 dkg vaj
-
40 dkg finomliszt
-
1 tk cukor
-
1 db tojás
A túrókrémhez
Töltéshez és sütéshez
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
1 db újhagyma
-
1 db tojás
Elkészítés
A pogácsa tésztájához
- A liszteket tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és az élesztőt.
- A tejben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk, ráöntjük a lisztre, elkeverjük, majd várunk 10 percet, hogy megdolgozza az élesztőt.
- Hozzáadjuk a tojást, tejfölt, puha vajat, és egy lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha kell, adunk még hozzá lisztet vagy folyadékot.
- Legalább egy órán keresztül langyos helyen kelesztjük.
A túrókrémhez
- Közben elkészítjük a túrókrémet: A túrót összetörjük, belekeverünk szűk egy ek tejfölt, hogy éppen krémes legyen. Egy nagyon vékony szelet füstölt szalonnát apróra felkockázunk, azt is belekeverjük. Óvatosan megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.
Töltéshez és sütéshez
- A zöldségeket felaprítjuk nagyjából félcentis vagy kisebb darabokra.
- A tésztát elfelezzük. Az egyik darabot félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a pogácsaszaggatónk méretének megfelelő nagyságú túrókupacokat halmozunk a tésztára, kellő távolságra egymástól. A túróhalmokba pár darab zöldséget is belenyomunk.
- A tészta másik felét ugyanolyan méretűre nyújtjuk, befedjük vele az első lapot.
- A kupacok között lenyomkodjuk a tésztát, majd 15 percig pihenni hagyjuk.
- Kiszaggatjuk a pitéket, ha kell, a réseket betömjük a hulladék tésztával, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Megkenjük a pitéket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1737
- Feltöltés dátuma: 2013. június 30.
Ajánló
Vacsorára, kirándulásra. A hulladék tésztából süthetünk pogácsát. Nagyon kiadós!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Mandula
35 recept
Nemrégiben egy blogon olvastam a piknik pitéről. Gondoltam, ha úgyis jön a lehűlés, nyugodt szívvel bekapcsolhatom a sütőt, ha már egyszer végre ráérek ilyesmire. A pogácsatészta Horváth Ilona receptkönyvéből való, a túrókrém alapreceptje pedig a spanyol tanárnőmtől származik. Egy kicsit persze mindkettőn variáltam.:)