r
Nosalty Logó

Piadina

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Piadina
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lepényekhez

A töltéshez

825
Kalória
34.9g
Fehérje
86.3g
Szénhidrátok
36.4g
Zsír
155g
Víz
36g
Koleszterin
4.8g
Rost
6.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 4122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15080.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    11311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    3975 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    4309 micro
Összesen 4122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A lepényekhez

  1. A liszeteket egy tálba szitáljuk.
  2. A száraz élesztőt, a sót hozzászórjuk, meglocsoljuk a tejszínnel, az olívaolajjal, és a tejjel.
  3. Pár percig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztává áll össze.
  4. 15 percig letakarva pihentetjük.
  5. A tésztából golflabdányi golyókat szakítunk. Először a kezünkkel huzigatjuk kicsit minden irányba, majd lisztezett munkafelületen, sodrófa segítségével nyújtjuk vékony, kb. palacsinta méretű lepénykékké.
  6. Újabb 10 percg pihentetjük, addig vékony karikára szeleteljük a kolbászt/ sonkát, a sajtot, a paradicsomot, és jégsalátát is felaprítjuk.
  7. A lepénykéket egy száraz teflonserpenyőben sütni kezdjük, pár percenként megforgatva. Mikor hólyagosodni kezd, és már nagyjából kemény, de még lehet hajlítani, pakolunk bele a szalámiból/ sonkából, sajtból, és a zöldségekből, majd félbehajtjuk.
  8. Ha az alsó része megsült (kemény, és barna foltok vannak rajta), megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük.
  9. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Az a nyomorult VB... Pár hetünk van még, mielőtt mindenki hazautazik, és mit csinálunk, együtt vagyunk? Ó, nem. Estefelé kiürül a város, síri csend honol az utcákon. A kocsmák tömve, mindenki a képernyőre tapad. Ilyenkor nem lehet hosszú estékbe nyúló közös vacsorákat szervezni. Ha túl korán kezdem? A konyha tele, mindenki meccset néz. Ha később állok neki az előkészítésnek? Nem készül el, míg az újabb meccs kezdődik. Na, hogy a kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon, kellett valami jó áthidaló megoldás. A piadina - Olaszország, pontosan EmiliaRomana tartomány lepénykenyere - tökéletes vacsora a rohanós hétköznapokra, és a VB idejére. Pillanatok alatt elkészül, nagyon finom, és szinte bármivel lehet tölteni. (Ha hagyománytisztelőek akarunk maradni, akkor pármai sonka, rukkola, mozzarella és paradicsom. Ja, és ha nincs manitobaliszünk, na bumm...sima fehérliszttel is elkészül...)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Bundáskenyér-gofri

Azok, akik megúsznák a bundás kenyér készítésével járó olajban sütést és annak minden kellemetlenségét, azok váltsanak serpenyőről gofrisütőre. Bizony, ebben a kevésszer ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!