r
Nosalty Logó

Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 645 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 3866 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Levesbetét

Összesen 120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 645 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10798 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2059 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    6620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1656 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5365 micro
Összesen 3866 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Leves

Levesbetét

Elkészítés

Leves

  1. A hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, és vajon megdinszteljük.
  2. A petrezselyemgyökeret (fehérrépa) megtisztítjuk és felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és vízzel felöntve puhára főzzük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát, majd a homogén állag eléréséhez -a tűzről levéve- botmixerrel simára dolgozzuk.
  4. Ezután feldaraboljuk a petrezselyemzöldet, beleszórjuk a levesbe, majd egy öntésnyi főzőtejszínnel összerottyantjuk 1-2 perc alatt. Aki nem szereti a petrezselyemdarabokat a levesben, összeturmixolhatja a többivel, de fontos, hogy a tejszínt csak utána öntsük hozzá, és főzzük készre.

Levesbetét

  1. A zsemléket kettévágjuk és lerakjuk a tepsi aljára, egymás mellé. (Nagyobb boltokban lehet kapni zsemleveknit is, én azzal csinálom, ízlésesebb, de csak látványban.)
  2. Mindegyik darabot meglocsoljuk egy kis olívaolajjal -ha nincs otthon, felmelegített vajjal is meg lehet kenni, úgy is nagyon finom-, majd rászórjuk a reszelt sajtot.
  3. Forró sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük a sajtot a tetején.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 811
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finomságot egy blogon láttam, és mivel sok petrezselyemgyökér (továbbiakban fehérrépa--ugyanaz) és petrezselyem volt itthon, gondoltam kipróbáljuk. Annak ajánlom, aki szereti a petrezselyem erős ízét, vagy ki szeretne próbálni valami különlegességet! Az ötletes levesbetéttel kiváló ebédet lehet tálalni! :)

Hozzávalók

Leves

Levesbetét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...