Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/NU/Bq/petrezselyemkremleves-sajtos-olivas-zsemlevel.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=1350%2C928%2C%2C86&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=d6e328e7ad82778a0bdb95babc9388ed)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Leves
-
6 közepes db fehérrépa
-
2 csokor petrezselyem
-
2 közepes db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
100 g vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db leveskocka
-
30 ml főzőtejszín
-
1.5 l víz
Levesbetét
645
Kalória
14g
Fehérje
60.7g
Szénhidrátok
39.8g
Zsír
397.3g
Víz
58.1g
Koleszterin
8.2g
Rost
6.9g
Cukor
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Leves
-
90g fehérrépa57 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
250g víz0 kcal
Levesbetét
Összesen
645
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Leves
-
540g fehérrépa344 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
30g főzőtejszín39 kcal
-
1500g víz0 kcal
Levesbetét
Összesen
3866
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Leves
-
16.9g fehérrépa11 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0.9g főzőtejszín1 kcal
-
46.8g víz0 kcal
Levesbetét
Összesen
120
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1799.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 1103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 397.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 791 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 894 micro
Összesen
645
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 238.7 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10798 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 2059 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 1424 mg
-
Nátrium 6620 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 49 mg
Víz
-
Összesen 2383.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1656 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 822 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4745 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5365 micro
Összesen
3866
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
120
kcal
Elkészítés
Leves
- A hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, és vajon megdinszteljük.
- A petrezselyemgyökeret (fehérrépa) megtisztítjuk és felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és vízzel felöntve puhára főzzük.
- Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát, majd a homogén állag eléréséhez -a tűzről levéve- botmixerrel simára dolgozzuk.
- Ezután feldaraboljuk a petrezselyemzöldet, beleszórjuk a levesbe, majd egy öntésnyi főzőtejszínnel összerottyantjuk 1-2 perc alatt. Aki nem szereti a petrezselyemdarabokat a levesben, összeturmixolhatja a többivel, de fontos, hogy a tejszínt csak utána öntsük hozzá, és főzzük készre.
Levesbetét
- A zsemléket kettévágjuk és lerakjuk a tepsi aljára, egymás mellé. (Nagyobb boltokban lehet kapni zsemleveknit is, én azzal csinálom, ízlésesebb, de csak látványban.)
- Mindegyik darabot meglocsoljuk egy kis olívaolajjal -ha nincs otthon, felmelegített vajjal is meg lehet kenni, úgy is nagyon finom-, majd rászórjuk a reszelt sajtot.
- Forró sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük a sajtot a tetején.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Főzés ideje: 60 perc
- Sütés ideje: 10 perc
Ezt a finomságot egy blogon láttam, és mivel sok petrezselyemgyökér (továbbiakban fehérrépa--ugyanaz) és petrezselyem volt itthon, gondoltam kipróbáljuk. Annak ajánlom, aki szereti a petrezselyem erős ízét, vagy ki szeretne próbálni valami különlegességet! Az ötletes levesbetéttel kiváló ebédet lehet tálalni! :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!