r
Nosalty Logó

Perzsa mandarinos csirkepörkölt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Heimdall
Perzsa mandarinos csirkepörkölt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

310
Kalória
17g
Fehérje
25.4g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
225.4g
Víz
77.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
16.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2569 micro
  • β-karotin
    6043 micro
  • β-crypt
    377 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    901.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    10276 micro
  • β-karotin
    24170 micro
  • β-crypt
    1507 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1589 micro
Összesen 1238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    695 micro
  • β-karotin
    1634 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. 2 evőkanál olajon és kevés vízen megpároljuk az apróra vágott hagymát. A csirkecombokat megsózzuk, a hagymához adjuk, majd minden oldalát enyhén barnára pirítjuk. Közben lereszeljük a répát (nagy lyukú reszelőn), és 1 evőkanál olajon 5 percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a húshoz a lereszelt és megpirított répát, 2 dl vizet, és fél órát lefedve főzzük közepes lángon.
  3. Közben lereszeljük 4-5 mandarin héját, majd felaprítjuk a mandarinokat (a gerezdek héját távolítsuk el). Ezután rántást készítünk 1 ek. olajból, valamint egy csapott ek. lisztből, és hozzáadjuk a rotyogó csirkéhez.
  4. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sáfrányt és a lereszelt mandarinhéjat, és további 15 percig főzzük.
  5. A legvégén hozzáadjuk a felaprított mandarint, és további 5 percig főzzük. Szükség esetén, ízlés szerint adunk még hozzá pici sót (jómagam szeretem, ha édeskés marad a khoresht).
  6. Sáfrányos basmati rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Először is a receptet csak azért tettem az arab kategóriába, mert nincs külön perzsa! A két nép, kultúra nem összekeverendő, sose arabozzunk le egy perzsát, mert kellemetlen következményei lehetnek.:) Szerintem az egyik legfinomabb és legérdekesebb ízű perzsa khoresht (pörkölt), ráadásul talán az egyetlen, amihez semmi "extra" fűszer nem szükséges. Elkészítése gyors, mivel nem bárányból készül, mint a legtöbb perzsa pörkölt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!