r
Nosalty Logó

Pepperonis zöldséges penne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Pepperonis zöldséges penne
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

1062
Kalória
31g
Fehérje
142.7g
Szénhidrátok
41g
Zsír
491.7g
Víz
34.4g
Koleszterin
16.5g
Rost
19.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1062 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    491.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    887 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2678 micro
  • β-karotin
    8016 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3603 micro
  • Lut-zea
    3180 micro
Összesen 1062 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    2458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4433 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1036 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2260 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    13390 micro
  • β-karotin
    40079 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    18015 micro
  • Lut-zea
    15902 micro
Összesen 5310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A zöldséges raguhoz

  1. A kacsazsíron a finomra felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk.
  2. Beletesszük a tisztított és felkarikázott sárgarépát, a meghámozott negyedelt paradicsomokat, a vékonyan felkarikázott zöldpaprikát, a vékonyan felkarikázott pepperoni paprikát, a zöldborsót, beletesszük a fűszereket: sót és a borsot, a zöldfűszereket: kakukkfüvet, oregánót, zellerzöldet, petrezselyemzöldet, és fedő alatt főzzük, 160 fokon kb. 40 percig. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, és ha kész, beleteszünk 6-8 dkg vajat, elkeverjük óvatosan, melegen tartjuk. (Se vizet, se zöldség alaplét nem teszünk alá, mivel a főzés során a zöldségek kellő mennyiségű levet engednek.)
  3. Sós, ha szükséges, kicsit olajos vízben előírás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük, és a zöldséges raguval tálaljuk, keverjük össze óvatosan.
  4. Tálaláskor a krémfehérsajt darabokkal megszórva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Hús nélküli zöldséges ragut szerettem volna elkészíteni penne tésztával, és az általunk szeretett krémfehérsajttal. Azért ragu és nem szósz az elnevezésem, mert nincs hosszú leve, se paradicsomból, se tejszínből, ami szószos rész adódik, azt meg szépen a tészta magába is szívja, ennyi szaftosság elég, több nem kell. Most ez volt a cél. A családnak ízlett az ebéd július utolsó napján. Szerencsére a hozzávalók nagy része mind a kertünkben termett, innen jött az ötlet.:-O

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!