Pepperonis zöldséges penne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldséges raguhoz
-
6g kacsazsír0 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
15g pepperoni3 kcal
-
240g tv-paprika39 kcal
-
120g paradicsom22 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
16g vaj115 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
100g krémsajt250 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
3g pepperoni1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1062
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldséges raguhoz
-
30g kacsazsír0 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
75g pepperoni17 kcal
-
1200g tv-paprika197 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g kakukkfű24 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
80g vaj574 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
500g krémsajt1250 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
15g pepperoni3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
5310
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldséges raguhoz
-
0.7g kacsazsír0 kcal
-
5.8g zöldborsó5 kcal
-
1.7g pepperoni0 kcal
-
27.7g tv-paprika5 kcal
-
13.8g paradicsom2 kcal
-
4.6g póréhagyma1 kcal
-
9.2g sárgarépa3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
A körethez
-
16.1g penne60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
11.5g krémsajt29 kcal
-
2.3g zöldpaprika0 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
0.3g pepperoni0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
121
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 448 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 491.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 887 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 2678 micro
-
β-karotin 8016 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 3603 micro
-
Lut-zea 3180 micro
Összesen
1062
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 155.1 g
Zsír
-
Összesen 204.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4745.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 451 mg
-
Kálcium 764 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 782 mg
-
Foszfor 2240 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 713.3 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 82 mg
VÍZ
-
Összesen 2458.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4433 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1247 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1036 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2260 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 13390 micro
-
β-karotin 40079 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 18015 micro
-
Lut-zea 15902 micro
Összesen
5310
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 924 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 415 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
A zöldséges raguhoz
-
2 ek kacsazsír
-
6 db paradicsom
-
1 db póréhagyma
-
5 közepes db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
8 dkg vaj
A körethez
-
700 g penne
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
500 g krémsajt
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
1 db pepperoni
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A zöldséges raguhoz
- A kacsazsíron a finomra felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk.
- Beletesszük a tisztított és felkarikázott sárgarépát, a meghámozott negyedelt paradicsomokat, a vékonyan felkarikázott zöldpaprikát, a vékonyan felkarikázott pepperoni paprikát, a zöldborsót, beletesszük a fűszereket: sót és a borsot, a zöldfűszereket: kakukkfüvet, oregánót, zellerzöldet, petrezselyemzöldet, és fedő alatt főzzük, 160 fokon kb. 40 percig. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, és ha kész, beleteszünk 6-8 dkg vajat, elkeverjük óvatosan, melegen tartjuk. (Se vizet, se zöldség alaplét nem teszünk alá, mivel a főzés során a zöldségek kellő mennyiségű levet engednek.)
- Sós, ha szükséges, kicsit olajos vízben előírás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük, és a zöldséges raguval tálaljuk, keverjük össze óvatosan.
- Tálaláskor a krémfehérsajt darabokkal megszórva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2370
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Ajánló
Előtte egy könnyű leves, a ragus tésztához idény szerinti kedvelt szörp, aki szereti finom bor, ásványvíz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Hús nélküli zöldséges ragut szerettem volna elkészíteni penne tésztával, és az általunk szeretett krémfehérsajttal. Azért ragu és nem szósz az elnevezésem, mert nincs hosszú leve, se paradicsomból, se tejszínből, ami szószos rész adódik, azt meg szépen a tészta magába is szívja, ennyi szaftosság elég, több nem kell. Most ez volt a cél. A családnak ízlett az ebéd július utolsó napján. Szerencsére a hozzávalók nagy része mind a kertünkben termett, innen jött az ötlet.:-O