r
Nosalty Logó

Pepita kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pepita kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1067
Kalória
13.6g
Fehérje
137.3g
Szénhidrátok
54.6g
Zsír
54.5g
Víz
120g
Koleszterin
5.6g
Rost
88.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1067 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1067 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    327.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6263.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.6 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 6395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a meleg vízzel összekavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd pedig óvatosan hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert tojásfehérje habját. Megfelezzük. A piskóta egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, vagy tűpróbáig készre sütjük. A tészta másik felébe beletesszük a kakaót, majd azt is kisütjük.
  2. Amíg sülnek a piskóták, elkészítjük a pudingot a leírás alapján. Kihűtjük.
  3. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd ezt összekeverjük a pudinggal. Ezek után el kell feleznünk a krémet is, és az egyik felébe kakaót kell kevernünk. 2-3 kanálnyi sárga krémet rakjunk félre a süti tetejére.
  4. Most már csak össze kell állítanunk a süteményt. Azt a tepsit, amiben kisütöttük a piskótát, kibéleljük folpack-kal. A piskótákat 1,5-2 cm-es csíkokra szeleteljük, majd a barna tésztákra sárga krémet, a sárga piskótákra barna krémet kenve, egymás mellé (majd a tetejére is) rakosgatjuk a tepsibe, váltogatva a színeket.
  5. 1 órára a hűtőbe rakjuk a sütit, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Az utolsó lépés az, hogy a tepsiből kiborítva a sütemény tetejére kenjük a félrerakott krémet, és kakaóport szitálunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

 Finom és egyszerű vasárnap délutáni édesség.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!