r
Nosalty Logó

Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A hústöltelékhez

Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A hústöltelékhez

Összesen 3338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A hústöltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5048.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1662 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 3338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hústöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk.
  2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kb. 8 centi átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle.
  3. Mindegyik közepébe egy-egy teáskanál tölteléket teszünk, és a tésztalapokat félbehajtjuk, majd alaposan lenyomkodjuk a széleit.
  4. A két csücsköt megfogjuk és egymás felé hajtjuk, és összecsípjük, így szép kör alakú lesz.
  5. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és miután feljött a víz tetejére, további 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük.
  6. Ezalatt közepes lángon egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a lecsepegtetett batyukat beledobjuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
  7. Tejföllel, ecettel meglocsolva, friss, aprított kaporral megszórva tálaljuk!

A hústöltelékhez

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olvasztott vajon megpirítjuk.
  2. Összekeverjük a kétféle darált húst, és beletesszük a megpirított hagymát.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd sózzuk-borsozzuk.
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12242
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár pepecselős elkészíteni, de nagyon egyszerű és elképesztően finom. Én szeretem halmozni az élvezeteket, úgyhogy vajat is, tejfölt is, ecetet is, meg kaprot is tettem rá. Nem kötelező mindent, tálaljuk azzal, amit szeretünk!

Hozzávalók

A tésztához

A hústöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...