r
Nosalty Logó

Pekándiós aranygaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vadnay Barizs Nikolett
Pekándiós aranygaluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    253.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta összetevőit tálba teszem, összegyúrjuk (vagy dagasztógépbe tesszük). Hagyjuk pihenni fél órát. Amíg a tészta pihen, addig kikenjük a sütőformát/ lábast vajjal, szórunk rá zsemlemorzsát vagy lisztet.
  2. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5-2 cm vastagon, pogácsaszaggatóval vagy kisebb pohárral szaggassuk ki. A pekándiót ledaráljuk, a cukorral (100g) összekeverjük.
  3. A kikent sütőedénybe tesszük szorosan a már kiszaggatott formákat, meglocsoljuk az olvasztott vajjal(150g), megszórjuk a cukrozott darált pekándióval. (Nekem egy 26-28 cm átmérőjű formába két réteg lett.)
  4. A második réteget is meglocsoljuk vajjal és a cukrozott pekándióval. Hagyjuk pihenni fél órát, addig készítsük el a sodót. Ha letelt az idő, tegyük be 170 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 30-35 percig (nem légkeveréses, középre helyezve a sütőben). Kicsit hűlni hagyjuk, majd tálalásnál sodóval leöntjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vadnay Barizs Nikolett 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...