r
Nosalty Logó

Pecsenye tarjaszeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vicsys
Pecsenye tarjaszeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Összesen 1397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    920.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. Az ujjnyi vastagra vágott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, és nagyon vékonyan megkenjük mustárral. Mindegyik szeletre szórunk 1-1 csipetnyi kakukkfüvet. Hűtőben pihentetjük 1/2-1 órát.
  2. Közben a (célszerűen kisebb szemű) burgonyákat héjában feltesszük főzni. Ha megpuhultak meghámozzuk, és egészben hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A kígyóuborkát meghámozzuk, és hajszálvékony szeletekre gyaluljuk vagy vágjuk. Besózzuk, és rátesszük a cukrot és az ecetet. Jól megkeverjük, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. A husikat egy XXL méretű sütőzacskóba tesszük, hozzáöntjük a vizet (vagy a fehérbort), és 180°C-on sütőben sütjük 1,5 órán át.
  5. Ha elég levet eresztett az uborka leöntjük, és egy kicsit ki is nyomkodjuk. Kevés frissen őrölt borsot szórunk rá, és hozzákeverjük a tejfölt.
  6. A kihűlt burgonyákat fél centis szeletekre vágjuk, és kevés olajon (magas hőfokon) szép pirosra, ropogósra sütjük serpenyőben.
  7. A sütőzacskó tetejét nem kell levágni (és a husit külön pirítani), mert a zacskóban is kellően megpirul.
  8. Tálaláskor a sült krumplit sózzuk, és személyenként 2-2 szelet tarjával tálaljuk. Savanyúságként a tejfölös uborkasalátát kínáljuk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 24682
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy viszonylag egyszerű étel. Amíg sül a husi, el lehet készíteni a köretet és salátát is. Furcsának tűnhet a burgonyával a külön "macera", de mivel nem akarom, hogy olajban vagy zsírban tocsogjon, ez a legjobb (és mellesleg a legzamatosabb) változata- a sült krumplinak. A tarja alapvetően zsíros hús, de a lassú sütés miatt teljesen kisül belőle a zsír, és nem lesz "mócsingos". Omlós és szaftos marad a sütőzacskóban, nem szárad ki. Nálunk az uborkasaláta nem véletlenül készül fokhagyma nélkül. Sajnos a gyomromat bántja az uborkasaláta, de ezzel a módszerrel (a lé leöntése) én is nyugodtan fogyaszthatom, mert nem lesz tőle semmi bajom.

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...