r
Nosalty Logó

Pecsenye tarjaszeletek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vicsys
Pecsenye tarjaszeletek
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

699
Kalória
35.1g
Fehérje
38.8g
Szénhidrátok
45.2g
Zsír
460.2g
Víz
114.4g
Koleszterin
4.2g
Rost
9.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Összesen 1397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    920.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. Az ujjnyi vastagra vágott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, és nagyon vékonyan megkenjük mustárral. Mindegyik szeletre szórunk 1-1 csipetnyi kakukkfüvet. Hűtőben pihentetjük 1/2-1 órát.
  2. Közben a (célszerűen kisebb szemű) burgonyákat héjában feltesszük főzni. Ha megpuhultak meghámozzuk, és egészben hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A kígyóuborkát meghámozzuk, és hajszálvékony szeletekre gyaluljuk vagy vágjuk. Besózzuk, és rátesszük a cukrot és az ecetet. Jól megkeverjük, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. A husikat egy XXL méretű sütőzacskóba tesszük, hozzáöntjük a vizet (vagy a fehérbort), és 180°C-on sütőben sütjük 1,5 órán át.
  5. Ha elég levet eresztett az uborka leöntjük, és egy kicsit ki is nyomkodjuk. Kevés frissen őrölt borsot szórunk rá, és hozzákeverjük a tejfölt.
  6. A kihűlt burgonyákat fél centis szeletekre vágjuk, és kevés olajon (magas hőfokon) szép pirosra, ropogósra sütjük serpenyőben.
  7. A sütőzacskó tetejét nem kell levágni (és a husit külön pirítani), mert a zacskóban is kellően megpirul.
  8. Tálaláskor a sült krumplit sózzuk, és személyenként 2-2 szelet tarjával tálaljuk. Savanyúságként a tejfölös uborkasalátát kínáljuk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Ez egy viszonylag egyszerű étel. Amíg sül a husi, el lehet készíteni a köretet és salátát is. Furcsának tűnhet a burgonyával a külön "macera", de mivel nem akarom, hogy olajban vagy zsírban tocsogjon, ez a legjobb (és mellesleg a legzamatosabb) változata- a sült krumplinak. A tarja alapvetően zsíros hús, de a lassú sütés miatt teljesen kisül belőle a zsír, és nem lesz "mócsingos". Omlós és szaftos marad a sütőzacskóban, nem szárad ki. Nálunk az uborkasaláta nem véletlenül készül fokhagyma nélkül. Sajnos a gyomromat bántja az uborkasaláta, de ezzel a módszerrel (a lé leöntése) én is nyugodtan fogyaszthatom, mert nem lesz tőle semmi bajom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!