Pecsenye tarjaszeletek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
vicsys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pecsenyéhez
-
175g sertéstarja326 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g víz0 kcal
A salátához
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A körethez
-
200g burgonya116 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
699
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pecsenyéhez
-
350g sertéstarja651 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g víz0 kcal
A salátához
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A körethez
-
400g burgonya231 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1397
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pecsenyéhez
-
27.4g sertéstarja51 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.9g víz0 kcal
A salátához
-
31.3g kígyóuborka5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
1.6g tejföl3 kcal
A körethez
-
31.3g burgonya18 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
109
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 460.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
699
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 90.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1704.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 947 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 920.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
1397
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
A pecsenyéhez
-
35 dkg sertéstarja
-
1 kk mustár
-
só ízlés szerint
A salátához
-
1 db kígyóuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
1 ek tejföl
A körethez
-
40 dkg burgonya
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A pecsenyéhez
- Az ujjnyi vastagra vágott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, és nagyon vékonyan megkenjük mustárral. Mindegyik szeletre szórunk 1-1 csipetnyi kakukkfüvet. Hűtőben pihentetjük 1/2-1 órát.
- Közben a (célszerűen kisebb szemű) burgonyákat héjában feltesszük főzni. Ha megpuhultak meghámozzuk, és egészben hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kígyóuborkát meghámozzuk, és hajszálvékony szeletekre gyaluljuk vagy vágjuk. Besózzuk, és rátesszük a cukrot és az ecetet. Jól megkeverjük, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
- A husikat egy XXL méretű sütőzacskóba tesszük, hozzáöntjük a vizet (vagy a fehérbort), és 180°C-on sütőben sütjük 1,5 órán át.
- Ha elég levet eresztett az uborka leöntjük, és egy kicsit ki is nyomkodjuk. Kevés frissen őrölt borsot szórunk rá, és hozzákeverjük a tejfölt.
- A kihűlt burgonyákat fél centis szeletekre vágjuk, és kevés olajon (magas hőfokon) szép pirosra, ropogósra sütjük serpenyőben.
- A sütőzacskó tetejét nem kell levágni (és a husit külön pirítani), mert a zacskóban is kellően megpirul.
- Tálaláskor a sült krumplit sózzuk, és személyenként 2-2 szelet tarjával tálaljuk. Savanyúságként a tejfölös uborkasalátát kínáljuk mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 24775
- Feltöltés dátuma: 2013. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vicsys
13 recept
Ez egy viszonylag egyszerű étel. Amíg sül a husi, el lehet készíteni a köretet és salátát is. Furcsának tűnhet a burgonyával a külön "macera", de mivel nem akarom, hogy olajban vagy zsírban tocsogjon, ez a legjobb (és mellesleg a legzamatosabb) változata- a sült krumplinak. A tarja alapvetően zsíros hús, de a lassú sütés miatt teljesen kisül belőle a zsír, és nem lesz "mócsingos". Omlós és szaftos marad a sütőzacskóban, nem szárad ki. Nálunk az uborkasaláta nem véletlenül készül fokhagyma nélkül. Sajnos a gyomromat bántja az uborkasaláta, de ezzel a módszerrel (a lé leöntése) én is nyugodtan fogyaszthatom, mert nem lesz tőle semmi bajom.