Pavlova ahogy saster mester készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a masszához:
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
6 kcal
Hozzávalók a pavlova tetejére:
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g eper5 kcal
Összesen
174
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a masszához:
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
Hozzávalók a pavlova tetejére:
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g eper30 kcal
Összesen
1044
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a masszához:
-
35.4g tojásfehérje18 kcal
-
26.5g porcukor103 kcal
-
0.9g fehérborecet0 kcal
-
1.8g kukoricaliszt6 kcal
Hozzávalók a pavlova tetejére:
-
17.7g habtejszín52 kcal
-
17.7g eper5 kcal
Összesen
184
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
174
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 716.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.3 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 329.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1044
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a masszához:
-
5 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
-
1 ek fehérborecet
-
1 dkg kukoricaliszt
Hozzávalók a pavlova tetejére:
-
100 ml habtejszín
Elkészítés
Hozzávalók a masszához:
- Törjük fel a tojásokat, és válasszuk szét őket. Aztán a robotgépben vagy kézi habverővel verjük fel a tojásfehérjéket.
- Mikor a tojásfehérjéket már habosra vertük, akkor kanállal folyamatosan keverés közben adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük simára a masszát.
- Ezt követően adjuk a masszához az ecetet és a kimért kukoricalisztet is. Ha kész vagyunk, akkor egy spatulával szedjük le az edény oldaláról az odaragadt masszát.
- Azután vegyünk elő egy tepsit, és rakjunk rá egy sütőpapír, négy oldalát ragasszuk le a masszából vett pöttyökkel. Helyezzük a masszát a sütőpapírra kör alakban. A közepén hagyjunk egy mélyedést, mert később tejszínhabot, illetve gyümölcsöket rakhatunk bele ízlés szerint.
- Rakjuk be az alkotásunkat a 120 fokra légkeverésre előmelegített sütőnkbe, és süssük másfél óráig. Ha készen van, akkor hagyjuk bent a sütőben lehűlni.
- A töltelék elkészítéséhez verjük fel a habtejszínt, és miután ráraktuk a pavlovára, helyezzük a friss eperdarabokat is a pavlovára.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6756
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Finom és ropogós. Mindig jó ilyet sütni, mert finom és könnyű. A gyerekek imádják.