r
Nosalty Logó

Pavlova ahogy saster mester készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pavlova ahogy saster mester készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a masszához:

Hozzávalók a pavlova tetejére:

Összesen 174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a masszához:

Hozzávalók a pavlova tetejére:

Összesen 1044 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a masszához:

Hozzávalók a pavlova tetejére:

Összesen 184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1044 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a masszához:

Hozzávalók a pavlova tetejére:

Elkészítés

Hozzávalók a masszához:

  1. Törjük fel a tojásokat, és válasszuk szét őket. Aztán a robotgépben vagy kézi habverővel verjük fel a tojásfehérjéket.
  2. Mikor a tojásfehérjéket már habosra vertük, akkor kanállal folyamatosan keverés közben adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük simára a masszát.
  3. Ezt követően adjuk a masszához az ecetet és a kimért kukoricalisztet is. Ha kész vagyunk, akkor egy spatulával szedjük le az edény oldaláról az odaragadt masszát.
  4. Azután vegyünk elő egy tepsit, és rakjunk rá egy sütőpapír, négy oldalát ragasszuk le a masszából vett pöttyökkel. Helyezzük a masszát a sütőpapírra kör alakban. A közepén hagyjunk egy mélyedést, mert később tejszínhabot, illetve gyümölcsöket rakhatunk bele ízlés szerint.
  5. Rakjuk be az alkotásunkat a 120 fokra légkeverésre előmelegített sütőnkbe, és süssük másfél óráig. Ha készen van, akkor hagyjuk bent a sütőben lehűlni.
  6. A töltelék elkészítéséhez verjük fel a habtejszínt, és miután ráraktuk a pavlovára, helyezzük a friss eperdarabokat is a pavlovára.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6754
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom és ropogós. Mindig jó ilyet sütni, mert finom és könnyű. A gyerekek imádják.

Hozzávalók

Hozzávalók a masszához:

Hozzávalók a pavlova tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...