r
Nosalty Logó

Pataki tálas lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Pataki tálas lecsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1049 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3333.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1577.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    722 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4540 micro
Összesen 2493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tálat az előírás szerint legalább fél órára áztatjuk a vízben.
  2. A paprikát feldarabojuk, a paradicsomot és a kolbászt felkarikázzuk.
  3. Az olajban barnáspirosra sütjük a tarhonyát, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, paprikát, paradicsomot és a kolbászt. Fokhagymával finomra vágott hagymával ízesítjük, és a tálba öntjük.
  4. A tejfölt kb. 4 dl vízzel elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a tálban lévő alapanyagokra öntjük.
  5. Lefedjük, és a hideg sütőbe betesszük. 200 fokon kb. 1 órát sütjük.
  6. A felvert tojásosokat megsózzuk, és ráöntjük a kivett zöldségekre. Óvatosan, mert a tál nem szereti a hideget, ha meleg. Összekeverjük egy kicsit, és mehet vissza a sütőbe még egy kis időre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7306
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

Ebédre, de aki nagyon szeretim, eheti vacsorára is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam a névnapomra a gyerekektől egy Pataki tálat, és most ki kell próbálni! A receptet a szatmar.ro oldalon találtam. Köszönet érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...