r
Nosalty Logó

Pataki tálas lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Pataki tálas lecsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1049 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3333.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1577.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    722 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4540 micro
Összesen 2493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tálat az előírás szerint legalább fél órára áztatjuk a vízben.
  2. A paprikát feldarabojuk, a paradicsomot és a kolbászt felkarikázzuk.
  3. Az olajban barnáspirosra sütjük a tarhonyát, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, paprikát, paradicsomot és a kolbászt. Fokhagymával finomra vágott hagymával ízesítjük, és a tálba öntjük.
  4. A tejfölt kb. 4 dl vízzel elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a tálban lévő alapanyagokra öntjük.
  5. Lefedjük, és a hideg sütőbe betesszük. 200 fokon kb. 1 órát sütjük.
  6. A felvert tojásosokat megsózzuk, és ráöntjük a kivett zöldségekre. Óvatosan, mert a tál nem szereti a hideget, ha meleg. Összekeverjük egy kicsit, és mehet vissza a sütőbe még egy kis időre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7306
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

Ebédre, de aki nagyon szeretim, eheti vacsorára is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam a névnapomra a gyerekektől egy Pataki tálat, és most ki kell próbálni! A receptet a szatmar.ro oldalon találtam. Köszönet érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk