r
Nosalty Logó

Pásztorbulgur

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guxj
Pásztorbulgur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 1344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.3 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6952 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    2037 mg
  • Nátrium
    3765 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    3979 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4097 micro
Összesen 4033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    312 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és egy magas falú serpenyőben zsírjára olvasztjuk. Felkarikázzuk a kolbászt ,és szinte azonnal hozzádobjuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és beleöntjük a serpenyőbe, ezután a csirkemellet is felkockázzuk, és szintén hozzáadjuk a többihez. Sózzuk.
  3. Ha a csirkemell kifehéredett, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát. Pirospaprikával megszórjuk. Belevágjuk a zellert és a petrezselymet.
  4. Ha rottyant egyet-kettőt, beletesszük a bulgurt, a felkockázott paradicsomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Innentől már csak hagyni kell főni. Ha a bulgur megdagadt, el is készült a pásztorbulgur. Ha elfőtte a vizet, de még nincs kész, pótoljuk a folyadékot!
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 22009
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötletet a pásztortarhonya adta. Sehol sem kaptam tarhonyát, ezért kipróbáltam bulgurral, mostantól csak így csinálom! Csirkemell és zellerlevél a két plusz hozzávaló. Isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...