Pasziánsz
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
Összesen
85
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Összesen
1028
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
39g tojásfehérje20 kcal
-
36.6g porcukor142 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
24.4g finomliszt89 kcal
Összesen
251
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
85
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.4 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 152.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
1028
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
-
150 g porcukor
-
1 db vanília
-
100 g finomliszt
Elkészítés
- A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, kanalanként hozzáadva a cukrot és belekeverve a vaníliát is.
- Több adagban forgassuk a fehérjéhez az átszitált lisztet, amíg egynemű masszát kapunk.
- Kanalazzuk a masszát habzsákba (vagy egy zacskóba aminek levágjuk a csücskét) és nyomjunk belőle mindenféle, tetszésünkre való formát egy sütőpapíros tepsire.
- 120 fokos sütőben, résnyire nyitott ajtó mellett szárítsuk 50 percen keresztül, amíg szép, világos, karamellszínű lesz.
- Hagyjuk kifűlni, majd ropogtathatjuk is.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3311
- Feltöltés dátuma: 2023. január 04.
Ajánló
Az alaptésztához könnyen keverhetünk kakaóport vagy instant kávét, így ízesítve az édességet. Remek módja a maradék tojásfehérjék felhasználásának is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Nagymamám sokszor mesélte, hogy fiatalkorában rendszeresen vett egy pasziánsz nevű, karamellás-ropogós aprósüteményt a helyi édességboltban. Karácsony környékén különösen népszerű volt, hiszen a különféle kör-, négyzet- és betűformájú süteményeket remekül fel lehetett akasztani a karácsonyfára is. Hosszas kutakodás után megtaláltam, mire gondolhatott, és jelentem: átment mamámnál az ízteszten!