r
Nosalty Logó

Pasziánsz

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Pasziánsz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1028 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, kanalanként hozzáadva a cukrot és belekeverve a vaníliát is.
  2. Több adagban forgassuk a fehérjéhez az átszitált lisztet, amíg egynemű masszát kapunk.
  3. Kanalazzuk a masszát habzsákba (vagy egy zacskóba aminek levágjuk a csücskét) és nyomjunk belőle mindenféle, tetszésünkre való formát egy sütőpapíros tepsire.
  4. 120 fokos sütőben, résnyire nyitott ajtó mellett szárítsuk 50 percen keresztül, amíg szép, világos, karamellszínű lesz.
  5. Hagyjuk kifűlni, majd ropogtathatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3311
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Ajánló

Az alaptésztához könnyen keverhetünk kakaóport vagy instant kávét, így ízesítve az édességet. Remek módja a maradék tojásfehérjék felhasználásának is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pasziánsz
Rosanics Petra 351 recept

Nagymamám sokszor mesélte, hogy fiatalkorában rendszeresen vett egy pasziánsz nevű, karamellás-ropogós aprósüteményt a helyi édességboltban. Karácsony környékén különösen népszerű volt, hiszen a különféle kör-, négyzet- és betűformájú süteményeket remekül fel lehetett akasztani a karácsonyfára is. Hosszas kutakodás után megtaláltam, mire gondolhatott, és jelentem: átment mamámnál az ízteszten!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...