r
Nosalty Logó

Párolt zöldborsó francia módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Párolt zöldborsó francia módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4776 micro
Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4148.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    2777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    8763 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19103 micro
Összesen 931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd a feleket ujjnyi vastagra szeleteljük. Kevés vajon üvegesre pároljuk, majd sóval és cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 1,25 dl vizet, és rádobunk 8-10 szál feldarabolt petrezselyemzöldet (kb. 2 cm-esre darabolva).
  2. Lefedjük, és 10 percig pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt újabb 10 percig pároljuk. Ezalatt a borsó megpuhul, és a vizet is szépen elszívja. Közben a salátát vágjuk széles csíkokra, majd amikor már puha a borsó, adjuk hozzá az ételhez.
  4. A vége felé figyeljünk, és néha keverjük át, nehogy leégjen.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 53017
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Ajánló

Bármilyen párolt vagy sült húshoz kiváló köret, akár magában, akár rizzsel párosítva.  A képen a fejessaláta nélkül készült változat látható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós köretet akartam készíteni, de nem a megszokott formákban, mint pl. a mexikói köret vagy a rizi-bizi, stb. Így találtam rá erre a receptre, amit azonnal ki is próbáltam, és szerintem nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...