r
Nosalty Logó

Párolt fűszeres indiai burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Párolt fűszeres indiai burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    728 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2367 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 999 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  2. Egy serpenyőben vajat (ghít) hevítünk. Beleszórjuk a reszelt gyömbért és a fűszereket, és 1-2 percig pirítjuk, míg erősen illatozni nem kezd.
  3. Ekkor hozzáadjuk a főtt burgonyát, a felaprított újhagyma zöldjét és a joghurtot, egy percig összeforraljuk.
  4. Végül megszórjuk aprított korianderlevéllel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4468
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt fűszeres indiai burgonya
Évi néni 1830 recept

Ez is vegetáriánus ebédünk egyik fogása volt. A fiam nagyon megdicsérte. Azt mondta, na ez az, amit nagyon szeretek, ha elkészíted. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...