r
Nosalty Logó

Parmezános tészta fűszeres paradicsomos cukkinivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Parmezános tészta fűszeres paradicsomos cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5019 micro
Összesen 782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2956.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    774 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    10038 micro
Összesen 1566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    453 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott zöldségeket előkészítjük: a cukkinit vastag lyukú reszelőn lereszeljük, a paradicsomot lehámozzuk, a pórét karikázzuk, a fokhagymát kockázzuk.
  2. A felhevített olívaolajon először megfonnyasztjuk a pórét, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a lereszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, és rámorzsoljuk a fűszereket. Pár percig kevergetve, magasabb hőmérsékleten pároljuk, majd redukálva a hőt, hozzáadjuk a hámozott, cikkelyekre vágott paradicsomokat, levével együtt. Lukacsos fedő alatt tovább pároljuk, ca. 10 percen keresztül. Úgy jó, ha a cukkini picit roppanós marad.
  3. A csavart tésztát előírás szerint megfőzzük, leszűrjük. Ez idő alatt lereszeljük (v. gyaluljuk) a parmezánt. 2 ek forró olívaolajon megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a parmezánt.
  4. Előmelegített tányérokra halmozzuk a tésztát, rákanalazzuk a paradicsomos cukkinit, és a tetejét megszórjuk egy kis parmezánnal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6756
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános tészta fűszeres paradicsomos cukkinivel
Marti48 317 recept

Számtalan, az immáron klasszikussá vált cukkini-recept. Legább egy kis eltéréssel valamit... A vége az lett, hogy (nem először "praxisomban") önállósítottam magamat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...