r
Nosalty Logó

Parmezános-bazsalikomos süti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
G. M. Edith
Parmezános-bazsalikomos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2115 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 352 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4671 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    1425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1951 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3931 micro
Összesen 2115 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A lisztet, az élesztőt, a parmezánt, a sót és a borsot.
  2. A tojásokat megtörjük és megtisztítjuk. Lassan adjuk hozzá a tálban lévő hozzávalókhoz, majd kevergetés közben adjuk hozzá a tejet és az olívaolajat. Utoljára adjuk hozzá a bazsalikomot.
  3. Tegyük formába úgy, hogy az 3/4-ig teljen meg. Lehet muffinforma is akár. Én most egy szilikon sütőformába tettem, de ha muffin formába tesszük, átlagban 12 db jön ki.
  4. 15 percet sütjük előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen. Ekkor nézzük meg egy fogpiszkálóval az állagát, és ha még ragad, süssük további 5 percig.
  5. Tálaljuk bazsalikommal és parmezánnal megszórva. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 761
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
G. M. Edith 1 recept

Olaszországi nyaraláson láttam meg a receptet egy helyi magazinban. Rögtön ki is próbáltam. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...