Paris-Brest
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
11g víz0 kcal
-
11g tej6 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
25g tojás31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
38 kcal
Krémek
-
47 kcal
-
82g tej46 kcal
-
4g cukor14 kcal
-
22g nutella118 kcal
-
5g vaj37 kcal
-
45g habtejszín133 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Tálaláshoz
-
9g porcukor35 kcal
Összesen
628
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
125g víz0 kcal
-
125g tej70 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
70g mandulapehely413 kcal
Krémek
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
900g tej504 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
240g nutella1294 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Tálaláshoz
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
6904
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
4.4g víz0 kcal
-
4.4g tej2 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2.5g mandulapehely15 kcal
Krémek
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
-
31.8g tej18 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
8.5g nutella46 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
17.7g habtejszín52 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Tálaláshoz
-
3.5g porcukor14 kcal
Összesen
244
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
628
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 442.3 g
-
Telített zsírsav 270 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1812 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5636.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 2142 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 1694 mg
-
Nátrium 1177 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 605.3 g
-
Cukor 339 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 687.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2920 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 920 mg
-
Retinol - A vitamin: 2871 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 567 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1267 micro
Összesen
6904
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
125 ml víz
-
125 ml tej
-
110 g vaj
-
140 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
-
10 ek mandulapehely
Krémek
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
9 dl tej
-
4 ek cukor
-
8 ek nutella
-
4 ek vaj
-
500 ml habtejszín
Tálaláshoz
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- A vizet, a tejet és a vajat egy lábosba mérjük. Alaposan felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és miután összeállt egy labdává, még 1-2 percig erőteljesen kevergetjük a lángon.
- Átöntjük a masszánkat egy magasabb falú tálba, és kézimixerrel a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Ha nagy tojásaink vannak, inkább csak 4-et adjuk hozzá. Egymás után, csak akkor jöjjön a következő, ha az előző már rendesen elkeveredett. Ha kész, áttöltjük egy habzsákba, aminek a végére egy nagyobb sima- vagy csillagcsövet rakunk.
- Sütőpapírra körülbelül 7 cm átmérőjű köröket rajzolunk, majd erre nyomjuk a tésztánkat. Nekem ebből a mennyiségből 11 db fánkom lett.
- Tetejét lekenjük vízzel és megszórjuk szeletelt mandulával. 180 °C-on sütjük 25 percet. Csak akkor vegyük ki a sütőből, ha a külseje már teljesen megszilárdult, különben össze fog esni.
Krémek
- A 3 csomag pudingot megfőzzük 9 dl tejben, a végén hozzákeverjük a cukrot, majd a tűzről levéve a mogyorókrémet. Nálam földimogyoró krém került bele, de nutellával is isteni! Alaposan kihűtjük. Betöltés előtt elkeverjük benne a vajat, ettől kellemesen krémes lesz.
- A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és keményre verjük.
Tálaláshoz
- A fánkokat kettévágjuk, a krémet és a tejszínhabot is csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és a fánkokra adagoljuk, tetejét ráhelyezzük, és meghintjük porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 14062
- Feltöltés dátuma: 2015. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nos, a Paris-Brest egy égetett tésztából készülő mennyei manna. Ebből a tésztából készül még többek között a képviselő fánk és az eclair fánk. A tésztával régen nagyon sokat szenvedtem. A Nagykönyv (tankönyv) azt írja, hogy az összetevőkből (liszt-folyadék-zsiradék) egyenlő arányban kell tésztát készíteni. Ezekkel az arányokkal nekem soha nem lett tökéletes a végeredmény, de ráakadtam erre a receptre! A recept szerzője a folyadék mennyiségét drasztikusan megemelte. Kipróbáltam, és tökéletes lett! A krém egy nagyon egyszerű, de isteni finom!