r
Nosalty Logó

Paris-Brest

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paris-Brest
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Összesen 6904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    442.3 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2142 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.3 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 6904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet, a tejet és a vajat egy lábosba mérjük. Alaposan felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és miután összeállt egy labdává, még 1-2 percig erőteljesen kevergetjük a lángon.
  2. Átöntjük a masszánkat egy magasabb falú tálba, és kézimixerrel a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Ha nagy tojásaink vannak, inkább csak 4-et adjuk hozzá. Egymás után, csak akkor jöjjön a következő, ha az előző már rendesen elkeveredett. Ha kész, áttöltjük egy habzsákba, aminek a végére egy nagyobb sima- vagy csillagcsövet rakunk.
  3. Sütőpapírra körülbelül 7 cm átmérőjű köröket rajzolunk, majd erre nyomjuk a tésztánkat. Nekem ebből a mennyiségből 11 db fánkom lett.
  4. Tetejét lekenjük vízzel és megszórjuk szeletelt mandulával. 180 °C-on sütjük 25 percet. Csak akkor vegyük ki a sütőből, ha a külseje már teljesen megszilárdult, különben össze fog esni.

Krémek

  1. A 3 csomag pudingot megfőzzük 9 dl tejben, a végén hozzákeverjük a cukrot, majd a tűzről levéve a mogyorókrémet. Nálam földimogyoró krém került bele, de nutellával is isteni! Alaposan kihűtjük. Betöltés előtt elkeverjük benne a vajat, ettől kellemesen krémes lesz.
  2. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és keményre verjük.

Tálaláshoz

  1. A fánkokat kettévágjuk, a krémet és a tejszínhabot is csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és a fánkokra adagoljuk, tetejét ráhelyezzük, és meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14028
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nos, a Paris-Brest egy égetett tésztából készülő mennyei manna. Ebből a tésztából készül még többek között a képviselő fánk és az eclair fánk. A tésztával régen nagyon sokat szenvedtem. A Nagykönyv (tankönyv) azt írja, hogy az összetevőkből (liszt-folyadék-zsiradék) egyenlő arányban kell tésztát készíteni. Ezekkel az arányokkal nekem soha nem lett tökéletes a végeredmény, de ráakadtam erre a receptre! A recept szerzője a folyadék mennyiségét drasztikusan megemelte. Kipróbáltam, és tökéletes lett! A krém egy nagyon egyszerű, de isteni finom!

Hozzávalók

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...