Parázson sült burgonyás csomagok
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csomagonként
-
200g burgonya116 kcal
-
50g fehér hagyma18 kcal
-
328 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csomagonként
-
200g burgonya116 kcal
-
50g fehér hagyma18 kcal
-
328 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csomagonként
-
33.3g burgonya19 kcal
-
8.3g fehér hagyma3 kcal
-
8.3g kolozsvári szalonna55 kcal
-
16.7g kolbász75 kcal
-
16.7g paprika3 kcal
-
16.7g paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2027 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 1731 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 342 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 622 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 418 micro
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2027 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 1731 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 342 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 622 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 418 micro
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 70 micro
Hozzávalók
Csomagonként
-
2 db burgonya
-
1 kis fej fehér hagyma
-
5 dkg kolozsvári szalonna
-
10 dkg kolbász
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Csomagonként
- Az alufóliából 70-80 cm-es csíkot vágunk, és ezt félbehajtjuk, hogy a parázsban majd dupla réteggel kerüljön a csomagunk. (Tehát kb. 35-40 centis alapunk lesz minden egyes csomaghoz.)
- A burgonyákat és a hagymákat felkarikázzuk, a szalonnát és a paprikát csíkokra, a kolbászt, és a paradicsomot szintén karikákra vágjuk.
- Az alufólia közepére halmozunk egy sor burgonyát, erre hagymakarikák kerülnek, majd megszórjuk pici sóval. Mehet rá a szalonna, a kolbász,aztán újabb sor burgonya következik.
- A burgonya tetejére tehetünk ismét hagymát, paprikát, esetleg még néhány darab szalonnát és kolbászt, majd aki szereti, paradicsomkarikákkal zárhatja le a rétegezést. Legvégül ismét kerüljön a csomagba egy pici só, aztán zárjuk le gondosan a csomagot, hogy sütés közben semmi ne tudjon kipotyogni a forró parázsba, illetve hogy az alufólián belül keletkező gőzben minden hozzávalónk puhára süljön.
- Az elkészült csomagokat akkor kell a tűzre tenni, amikor már az összes fa elégett, és csak a parázs maradt a sütőben. Egy széles, lapos fémkanál segítségével helyezzük a csomagokat a parázsba, és sütés közben, ha szükséges, akkor is ezzel mozdítsuk őket arrébb. Ha valamelyik nagyon sülne, tegyük ki a szélére - vagy fordítva. A legalsó sor burgonya könnyen megéghet, ha túl erős a parázs alatta, ezért folyamatosan figyeljünk a csomagokra.
- Nagyjából 30-40 perc alatt teljesen készre sülnek, ekkor már érezni fogjuk az illatán, hogy elkészült. Mielőtt azonban kiszednénk őket a parázsból, óvatosan nyissunk szét egyet egy villával, és ellenőrizzük, hogy a felső réteg burgonya is puha-e.
- A kész csomagokat egyesével fa alátétekre, vagy tányérokra szedve tálaljuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 10587
- Feltöltés dátuma: 2013. július 27.
Ajánló
A hozzávalókat és a fűszerezést tetszés szerint variálhatjuk. Kerülhet bele gomba, virsli, sonka, zöldfűszerek, a tetejére esetleg sajt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ha kertben sütögetésről van szó, akkor az egyik legnagyobb családi kedvencnek számítanak nálunk ezek a parázson sült, kis alufóliás csomagok. Ami amellett, hogy gyorsan összeállítható - és ezután már semmi egyéb teendő nincs velük, csupán kivárni, hogy szépen átsüljenek - még azért is előnyös, mert a család vagy a vendégek számára mindenkinek egyénileg összeállítható. Tehát különbözőképpen pakolhatunk meg minden egyes csomagot: több kolbásszal és szalonnával a férfiaknak, kissé "lightosabban", többféle zöldséggel a hölgyeknek, a gyerekeknek pedig esetleg hagyma nélkül, csupán burgonyával és virslivel - vagy amit a lurkók éppen szeretnek.