r
Nosalty Logó

Parasztreggeli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Shnitzel
Parasztreggeli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2154.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    556 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6463.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    4053 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2839 micro
Összesen 2946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    194 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit kockára vágjuk, bő olajban hasábburgonya módjára megsütjük.
  2. Közben elkezdjük sütni a tojáslepényeket -személyenként 2-3 felvert, enyhén sózott tojásból a lehető legnagyobb serpenyőben- vékonyra, szinte palacsinta-jellegűre.
  3. Még egy serpenyőben kisütjük a gyufaszálnyi csíkokra vágott szalonnát. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsírba szórjuk a zöldjével együtt durvára vágott hagymát (egy fejet félreteszünk a lecsóhoz), addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni.
  4. Zsírból kiszedjük, jön a felkarikázott kolbász, 1-2 perc alatt megfuttatjuk azt is.
  5. Ezt is kiszedjük, jön a maradék fej hagyma kicsit apróbbra vágva, futtatás, paradicsom rá (ilyenkor nem szoktam meghámozni a paradicsomot, nem is főzöm annyira szanaszét, hogy csak a pödört héjak maradjanak meg), aztán a paprika is.
  6. A lecsót (na jó, csak lecsószerű) kicsit borsozzuk is, a többi nem igényel fűszert.
  7. Ha ügyesek voltunk, és sikerült mindent szinkronizálni, akkor egyszerre készül el a krumpli, a rávaló meg a lepények is, és azonnal tálalható.
  8. Persze még sose sikerült, valamelyik mindig elkésik, ha szerencsénk van, akkor a krumpli, mert az tolerálja legkevésbé a várakozást:)
  9. Sok friss, puha kenyérrel tetszés szerint variálva ehető is.
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 38529
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Shnitzel 2 recept

Hosszú, kirándulós napra készültünk, az ebéd helye és ideje meglehetősen bizonytalan volt, így indokoltnak tűnt egy mindent elsöprő reggeli. A felturbózott tojásrántotta mellett döntöttem, amit akár parasztreggelinek is lehet hívni, bár ezzel az elnevezéssel nem nagyon értek egyet. Szerintem az a paraszt, aki ekkora reggelit kapott volna, nagyon hálás lett volna a sorsnak... Ilyet leginkább csak a számadó vagy a jószágigazgató ehetett hajdanában:) Az étel kivitelezése azért ilyen, mert nem mindenki szeret minden alkatrészt, így szabadon lehetett variálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...