Paradicsomos tészta ahogy qwertz készíti
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g fusilli tészta371 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g fusilli tészta371 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
20g fusilli tészta74 kcal
-
80g paradicsomlé14 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 386.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 280 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1080 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36148 micro
-
Lut-zea 258 micro
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 386.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 280 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1080 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36148 micro
-
Lut-zea 258 micro
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7230 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
-
10 dkg fusilli tészta
-
4 dl paradicsomlé
-
2 kávéskanál olasz fűszerkeverék
-
1 csipet só
Elkészítés
- Egy kisméretű lábasban felforraljuk a paradicsomlevet a sóval és a fűszerekkel. Ha túl savasnak érezzük, egy pici cukorral enyhíthetjük az ízét.
- Hozzáadjuk aszáraztésztát, és gyakori keverés mellett készre (al dente) főzzük. Ha főzés közben a tészta túlságosan magába szívná a paradicsomlevet, apránként pótoljuk.
- Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 404
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 78426
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.
Ajánló
Én tartósítószer-mentes, házi paradicsomlevet használok, de a bolti is tökéletesen megfelel a célnak. Még krémesebbé tehetjük az ételt a főzés végén egy evőkanál tejföl hozzáadásával. Mellé egy pohár száraz vörösborral és a kedvenc sorozatunkkal teljes lehet a hétköznap esti kikapcsolódás.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Voltál már úgy, hogy egy hosszú és fárasztó munkanap után hazaérve kinyitottad a hűtőt, és csalódottan állapítottad meg, hogy mégis be kellett volna ugranod a boltba, mert látszólag semmi ehető nincs otthon...? Az ilyen esték megmentője ez az expressz, 10 azaz tíz perc alatt elkészülő tészta. Néhány egyszerű, mindig-van-itthon hozzávaló, egyetlen edény felhasználása - és örökre elfelejthetjük az ízfokozóval, tartósítószerrel, térfogatnövelővel teli, műízű "zacskós tésztákat"!