r
Nosalty Logó

Paradicsomos sült csirke gombával és kakukkfűvel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos sült csirke gombával és kakukkfűvel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12681 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 729 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25362 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 1455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1364 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy közepes méretű sütőtálban összekeverjük a konzerv és a sűrített paradicsomot, a csirke alaplevet, zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet.
  2. A karikákra szelt hagymát olajon egy serpenyőben megdinszteljük, majd mehetnek a sütőtálba.
  3. A felszeletelt gombát ugyanígy, ugyanitt szintén zsírjára sütjük (enyhén sózzuk), majd beletesszük a sütőtálba. Megkeverjük, amit eddig belepakoltunk.
  4. A húst megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk és ugyanúgy a serpenyőben kifehérítjük, vékony kérget sütünk rá, majd ők is mehetnek a sütőtálba.
  5. Kanalazzunk rá valamennyit a paradicsomos szószból, hogy az ízek mindenhol átjárhassák.
  6. Alufóliával letakarva kb. 1 óra 15 percig sütjük. Félidőben fordítsuk meg a csirkecombokat, mivel az alja, ahol áll a paradicsomos szószban, gyorsabban sül. Megfordítás után kanalazzunk a tetejére ismét a szószból. Az utolsó negyedórában levehejük az alufóliát, hogy kissé megpiruljanak a husik.
  7. Érdemes nem azonnal, hanem csak másnap fogyasztani. Egy éjszaka alatt az ízek a hűtőben csodálatosan összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6366
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

A leginkább krumpligombóc vagy gnocchi illik mellé.  Tipp: Ha van otthon fehérborunk (nekem nem volt), akkor az alaplé felét helyettesíthetjük vele, vagyis 0,6 dl bor és 0,6 dl alaplé, így még pikánsabb lesz a végeredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak ételek, amelyeket nem kell túlbonyolítani. Ilyen a paradicsom-gomba-kakukkfű hármas is. A paradicsomos csirke egyik legegyszerűbb változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...