r
Nosalty Logó

Paradicsomos kenyérfelfújt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
kicsivik
Paradicsomos kenyérfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1703 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2887.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    901 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11550 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    8268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3603 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 1703 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    500 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, eközben a vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk.
  2. Egy másik, nagyobb serpenyőben vagy wokban a 3 ek olívaolajon a bagettkockákat, és a reszelt fokhagymát illatosra-aranybarnára pirítjuk.
  3. A kenyérkockákhoz adjuk a paradicsomot, a fonnyasztott hagymát, a cukrot (ha használunk), és a fűszereket (ha friss bazsalikomot használunk, azt csak a legvégén, miután lehúztuk a tűzről).
  4. 5 percig együtt pirítjuk állandóan kevergetve, majd elzárjuk alatta a lángot.
  5. Egy kivajazott jénaiba vagy cseréptálba öntjük, elegyengetjük és megszórjuk a parmezánnal.
  6. Betoljuk a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2377
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

Zöldsalátával, babsalátával, buggyantott tojással tálalhatjuk. Mi magában ettük és kiélveztünk minden egyes zamatos, szaftos falatot, hmmm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Sokáig azt hittem, az amerikaiak csak hamburgert zabálnak sült krumplival, meg pulykát és babot. Azonban minél több időt töltök a tengerentúli receptek "tanulmányozásával", annál világosabban látom, mekkorát tévedtem. Apró változtatásokkal könnyedén a magunk magyaros szájízéhez tudjuk idomítani a sokszor bizarrnak tűnő ételeiket. Nem öntjük nyakon a sós sonkás-kukoricás palacsintát juharsziruppal, megfelezzük a cukormennyiségeket, mint ahogy ebből a paradicsomos kenyérfelfújtból is kihagyhatjuk a cukrot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...