r
Nosalty Logó

Paradicsomos karaj pirított rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DDAngel
Paradicsomos karaj pirított rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karaj

Rizs

716
Kalória
42.3g
Fehérje
74.6g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
413.6g
Víz
111.4g
Koleszterin
3.9g
Rost
4.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karaj

Rizs

Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karaj

Rizs

Összesen 4299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karaj

Rizs

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3068 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    253.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10699.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    6783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 4299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    540 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Karaj

  1. Ha csontos karajunk van, kicsontozzuk. Felszeleteljük kb. fél centisre, kicsit besózzuk mindkét oldalukat. Nem muszáj klopfolni, de aki úgy szereti, tegye meg bátran.
  2. A hagymákat és fokhagymákat felszeleteljük, és egy tepsibe rakjuk a zsiradékkal együtt. A sűrített paradicsomot elkeverjük a vízzel, majd mehet a hagymára.
  3. A karajok egyik oldalát megszórjuk borssal, majd a borsos oldalukkal lefelé belerakjuk sorban a tepsibe. Felső oldalukat megszórjuk a brassói fűszerkeverékkel.
  4. Sütőben, kb. 200 fokon, nagyjából másfél óra alatt megsütjük. Egyszer-kétszer meglocsoljuk közben a paradicsomos lével. 15 perccel azelőtt, mielőtt elkészül, érdemes a vizet pótolni alatta, hogy maradjon szósz a husin.

Rizs

  1. Az olajat felforrósítjuk, és beleöntjük a rizst. Folyamatos kavargatással, nagy lángon szép aranybarnára pirítjuk.
  2. Ráöntjük a vizet, beletesszük a sót, egyszer átkavarjuk, majd közepes lángot elkezdjük főzni a rizst.
  3. Amikor már alig van rajta víz, tovább mérsékeljük a hőmérsékletet, és elkezdjük néha megkavargatni. El fog fogyni a látható víz, ekkor gyakrabban, de ne folyamatosan kavarjuk át mindig alaposan.
  4. Kis idő múlva elkezd kavarásnál összetapadni, innentől számítva még kb. 15 percig folytassuk a nagyon gyakori átkavarást. Úgy fog tűnni, ez sose lesz normális köret, de ne aggódjunk :)
  5. 15, max. 20 perc leteltével elzárjuk alatta a lángot, majd fedő nélkül hagyjuk hűlni, és még ekkor is kavargassuk át percenként. Ekkor válik pergős és száraz rizzsé :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Szeretjük a tepsiben készült húsokat, ez is kedvence a családomnak :) A pirított rizst először anyósomnál kóstoltam, és nagyon megtetszett, bár sokára tanultam ki, hogyan is lesz jó száraz és pergős a végeredmény. Aki szereti a rántással készült ételeket, annak ez az ízvilág tetszeni fog! Érdemes szaftos vagy szószos húsokhoz készíteni, ugyanis valóban nagyon száraz köret! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!