Paradicsomos karaj pirított rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
DDAngel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Karaj
-
167g sertés rövidkaraj277 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
9 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
Rizs
Összesen
716
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Karaj
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
52 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Rizs
-
500g rizs1790 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
16g só0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
4299
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Karaj
-
29.4g sertés rövidkaraj49 kcal
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.9g sűrített paradicsom2 kcal
-
8.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
Rizs
-
14.7g rizs53 kcal
-
29.4g víz0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
127
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1783.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 1131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 413.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3068 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
716
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 253.5 g
Zsír
-
Összesen 156.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10699.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 2815 mg
-
Nátrium 6783 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2481.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 241 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1241 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 581 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18409 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
4299
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 540 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Karaj
-
5 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 ek sűrített paradicsom
-
3 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszersó ízlés szerint
Rizs
-
50 dkg rizs
-
1 l víz
-
4 kávéskanál só
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Karaj
- Ha csontos karajunk van, kicsontozzuk. Felszeleteljük kb. fél centisre, kicsit besózzuk mindkét oldalukat. Nem muszáj klopfolni, de aki úgy szereti, tegye meg bátran.
- A hagymákat és fokhagymákat felszeleteljük, és egy tepsibe rakjuk a zsiradékkal együtt. A sűrített paradicsomot elkeverjük a vízzel, majd mehet a hagymára.
- A karajok egyik oldalát megszórjuk borssal, majd a borsos oldalukkal lefelé belerakjuk sorban a tepsibe. Felső oldalukat megszórjuk a brassói fűszerkeverékkel.
- Sütőben, kb. 200 fokon, nagyjából másfél óra alatt megsütjük. Egyszer-kétszer meglocsoljuk közben a paradicsomos lével. 15 perccel azelőtt, mielőtt elkészül, érdemes a vizet pótolni alatta, hogy maradjon szósz a husin.
Rizs
- Az olajat felforrósítjuk, és beleöntjük a rizst. Folyamatos kavargatással, nagy lángon szép aranybarnára pirítjuk.
- Ráöntjük a vizet, beletesszük a sót, egyszer átkavarjuk, majd közepes lángot elkezdjük főzni a rizst.
- Amikor már alig van rajta víz, tovább mérsékeljük a hőmérsékletet, és elkezdjük néha megkavargatni. El fog fogyni a látható víz, ekkor gyakrabban, de ne folyamatosan kavarjuk át mindig alaposan.
- Kis idő múlva elkezd kavarásnál összetapadni, innentől számítva még kb. 15 percig folytassuk a nagyon gyakori átkavarást. Úgy fog tűnni, ez sose lesz normális köret, de ne aggódjunk :)
- 15, max. 20 perc leteltével elzárjuk alatta a lángot, majd fedő nélkül hagyjuk hűlni, és még ekkor is kavargassuk át percenként. Ekkor válik pergős és száraz rizzsé :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3519
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
DDAngel
5 recept
Szeretjük a tepsiben készült húsokat, ez is kedvence a családomnak :) A pirított rizst először anyósomnál kóstoltam, és nagyon megtetszett, bár sokára tanultam ki, hogyan is lesz jó száraz és pergős a végeredmény. Aki szereti a rántással készült ételeket, annak ez az ízvilág tetszeni fog! Érdemes szaftos vagy szószos húsokhoz készíteni, ugyanis valóban nagyon száraz köret! :)