Paradicsomos csicseriborsó-saláta Glaser konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
139 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szumák0 kcal
Összesen
366
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
278 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g szumák0 kcal
Összesen
733
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
30.2g csicseriborsó (konzerv)42 kcal
-
45.3g paradicsom8 kcal
-
13.6g lilahagyma5 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.1g szumák0 kcal
Összesen
110
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 258.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 840 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 355 micro
Összesen
366
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1068.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 516.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1680 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 710 micro
Összesen
733
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1165 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
200 g csicseriborsó (konzerv)
-
3 közepes db paradicsom
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek petrezselyem
-
5 ek olívaolaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
- A csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük.
- A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Mindkettőt a csicseriborsóhoz adjuk.
- A fokhagymát fokhagymatőrön áttörjük, és a petrezselyemmel együtt a salátához adjuk.
- Meglocsoljuk az olajjal és a citromlével. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, szumákkal és a chilipehellyel ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 11997
- Feltöltés dátuma: 2016. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom saláta, amelyet köretként vagy friss pitával önálló ételként is tálalhatunk.