r
Nosalty Logó

Paradicsommorzsás sült halfilé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Paradicsommorzsás sült halfilé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
25.6g
Fehérje
21.9g
Szénhidrátok
9.5g
Zsír
89.7g
Víz
56.2g
Koleszterin
3.2g
Rost
8.3g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 268 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3106.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    358.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 1073 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3934 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A száraz kenyerek héját levágjuk, kockákra vágjuk, és robotgép segítségével durva morzsává aprítjuk. Ha nincs aprító a közelben, zacskóba téve húsklopfolóval / mozsártörővel / késélező kővel (vagy bármivel...) is morzsásíthatjuk.
  2. Az aszalt paradicsomot és fél csokornyi zöldfűszert apróra vágunk, és a morzsához keverünk.
  3. A halfiléket megmossuk, megtöröljük, sózzzuk, borsozzuk, majd egy, a baconnel kibélelt sütőtálba fektetjük. (A baconnek hála még vajazni sem kell a tálat.)
  4. A hal tetejét beborítjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben átsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mióta hazajöttem Oxfordból, egész mostanáig nem ügyködtem a konyhában (inkább az emberek foglaltak le...), de már súlyos elvonási tüneteim lettek, ezért anyukám végre a tűzhely közelébe engedett. Meglátásom szerint a magyar konyha nagyságrendekkel az angol fölött áll, de a halfogyasztási kultúrát azért csipázom a briteknél. Itthon fagyasztott halból készült ez a fogás, melyet Gabojsza blogján találtam. Édesapám kicsit kevésnek találta, de az ízére nem volt panasz. És végre használhattam az Anyának Angliából hozott aszalt paradicsomot is, mely ott - a halhoz hasonlóan - szintén sokkal olcsóbb csemege.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!