Paradicsommorzsás sült halfilé
- 18% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g hal86 kcal
-
25g kenyér69 kcal
-
46 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g hal346 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
186 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
71.4g hal41 kcal
-
11.9g kenyér33 kcal
-
8.6g szárított paradicsom22 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
8.1g bacon32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 266 micro
- 18% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.4 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3106.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 1248 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 358.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 457 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 33049 micro
-
Lut-zea 1066 micro
- 18% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3934 micro
-
Lut-zea 127 micro
Hozzávalók
-
8 db szárított paradicsom
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
4 szelet bacon
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A száraz kenyerek héját levágjuk, kockákra vágjuk, és robotgép segítségével durva morzsává aprítjuk. Ha nincs aprító a közelben, zacskóba téve húsklopfolóval / mozsártörővel / késélező kővel (vagy bármivel...) is morzsásíthatjuk.
- Az aszalt paradicsomot és fél csokornyi zöldfűszert apróra vágunk, és a morzsához keverünk.
- A halfiléket megmossuk, megtöröljük, sózzzuk, borsozzuk, majd egy, a baconnel kibélelt sütőtálba fektetjük. (A baconnek hála még vajazni sem kell a tálat.)
- A hal tetejét beborítjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben átsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5023
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 08.
Ajánló
Én cukkinilepénnyel készítettem (tojásos tejszínnel, sajttal lerakott cukkini), de az eredeti recept vajon megfonnyasztott, sóval, borssal, fokhagymalevéllel ízesített mángoldleveleket ajánl köretnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mióta hazajöttem Oxfordból, egész mostanáig nem ügyködtem a konyhában (inkább az emberek foglaltak le...), de már súlyos elvonási tüneteim lettek, ezért anyukám végre a tűzhely közelébe engedett. Meglátásom szerint a magyar konyha nagyságrendekkel az angol fölött áll, de a halfogyasztási kultúrát azért csipázom a briteknél. Itthon fagyasztott halból készült ez a fogás, melyet Gabojsza blogján találtam. Édesapám kicsit kevésnek találta, de az ízére nem volt panasz. És végre használhattam az Anyának Angliából hozott aszalt paradicsomot is, mely ott - a halhoz hasonlóan - szintén sokkal olcsóbb csemege.