r
Nosalty Logó

Paradicsommorzsás sült halfilé

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Durcsó
Paradicsommorzsás sült halfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 268 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3106.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 1073 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3934 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz kenyerek héját levágjuk, kockákra vágjuk, és robotgép segítségével durva morzsává aprítjuk. Ha nincs aprító a közelben, zacskóba téve húsklopfolóval / mozsártörővel / késélező kővel (vagy bármivel...) is morzsásíthatjuk.
  2. Az aszalt paradicsomot és fél csokornyi zöldfűszert apróra vágunk, és a morzsához keverünk.
  3. A halfiléket megmossuk, megtöröljük, sózzzuk, borsozzuk, majd egy, a baconnel kibélelt sütőtálba fektetjük. (A baconnek hála még vajazni sem kell a tálat.)
  4. A hal tetejét beborítjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5023
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 08.

Ajánló

Én cukkinilepénnyel készítettem (tojásos tejszínnel, sajttal lerakott cukkini), de az eredeti recept vajon megfonnyasztott, sóval, borssal, fokhagymalevéllel ízesített mángoldleveleket ajánl köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Mióta hazajöttem Oxfordból, egész mostanáig nem ügyködtem a konyhában (inkább az emberek foglaltak le...), de már súlyos elvonási tüneteim lettek, ezért anyukám végre a tűzhely közelébe engedett. Meglátásom szerint a magyar konyha nagyságrendekkel az angol fölött áll, de a halfogyasztási kultúrát azért csipázom a briteknél. Itthon fagyasztott halból készült ez a fogás, melyet Gabojsza blogján találtam. Édesapám kicsit kevésnek találta, de az ízére nem volt panasz. És végre használhattam az Anyának Angliából hozott aszalt paradicsomot is, mely ott - a halhoz hasonlóan - szintén sokkal olcsóbb csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...