r
Nosalty Logó

Paradicsomlé télire Iluska konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Paradicsomlé télire Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 556 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    548 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4040 micro
  • β-karotin
    17960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    102920 micro
  • Lut-zea
    4920 micro
Összesen 2223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2468 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előtte való nap elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a fedelekkel együtt, majd konyharuhára téve lecsöpögtetjük.
  2. Alaposan megmossuk a paradicsomokat, a hibás részeket, a szár részt kivagdossuk. Félbevágjuk, és durva reszelőn, vagy amin az almát szoktuk, elkezdjük lereszelni. A végén a héja a kezünkben marad.
  3. Mikor készen van az egész paradicsom, egy tiszta lábasba tesszük főlni. Kavargatva főzzük, és mikor forrni kezd, lejjebb vesszük a lángot, és még 10 percet főzzük.
  4. Egy olyan vízzel teli tálba vagy lábasba állítjuk az üvegeket, amibe beleférnek, és jól felforrósítjuk. Majd rögtön beletöltjük a levet, a tetejére 1 cm vastagon olajat öntünk, és szorosan rácsavarjuk a fedeleket.
  5. Ha megvagyunk az egésszel, száraz dunsztba tesszük, meleg takarókba bugyoláljuk, és másnapig hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 63118
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.

Ajánló

Az üvegeket mosás után semmiképp ne törölgessük el, csak hagyjuk a ruhán megszáradni! A higiéniára figyeljünk, mert azok a fránya baktériumok tönkretehetik a levünket....

Receptkategóriák

Nekem műanyag durva reszelőm van, ezzel szoktam készíteni. Könnyen megy, hamar kész az ember vele. Lehet több paradicsomból is készíteni, én a kertből szedtem hozzá, így bármikor tudok csinálni. A héja nem kerül bele, viszont a magja igen, de minket egyáltalán nem zavar. Az olaj tartósítja! Ismerek olyat, aki még kevés nátrium-benzoátot is tesz bele, de ha az üvegek sterilek, és mindent alaposan kimostunk, akkor baj nem lehet belőle.Ha megromlik, ott a mi rendszerünkben van a hiba, azaz valahol hibát követtünk el....:-))  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...