Paradicsomlé télire Iluska konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g paradicsom180 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
556
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4000g paradicsom720 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2223
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
95.9g paradicsom17 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
Összesen
53
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 945.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 4490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
556
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 178 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2024.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 960 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.6 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 3780.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 91 mg
-
C vitamin: 548 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 325 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4040 micro
-
β-karotin 17960 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 102920 micro
-
Lut-zea 4920 micro
Összesen
2223
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2468 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
4 kg paradicsom
Elkészítés
- Előtte való nap elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a fedelekkel együtt, majd konyharuhára téve lecsöpögtetjük.
- Alaposan megmossuk a paradicsomokat, a hibás részeket, a szár részt kivagdossuk. Félbevágjuk, és durva reszelőn, vagy amin az almát szoktuk, elkezdjük lereszelni. A végén a héja a kezünkben marad.
- Mikor készen van az egész paradicsom, egy tiszta lábasba tesszük főlni. Kavargatva főzzük, és mikor forrni kezd, lejjebb vesszük a lángot, és még 10 percet főzzük.
- Egy olyan vízzel teli tálba vagy lábasba állítjuk az üvegeket, amibe beleférnek, és jól felforrósítjuk. Majd rögtön beletöltjük a levet, a tetejére 1 cm vastagon olajat öntünk, és szorosan rácsavarjuk a fedeleket.
- Ha megvagyunk az egésszel, száraz dunsztba tesszük, meleg takarókba bugyoláljuk, és másnapig hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 63118
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.
Ajánló
Az üvegeket mosás után semmiképp ne törölgessük el, csak hagyjuk a ruhán megszáradni! A higiéniára figyeljünk, mert azok a fránya baktériumok tönkretehetik a levünket....
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Nekem műanyag durva reszelőm van, ezzel szoktam készíteni. Könnyen megy, hamar kész az ember vele. Lehet több paradicsomból is készíteni, én a kertből szedtem hozzá, így bármikor tudok csinálni. A héja nem kerül bele, viszont a magja igen, de minket egyáltalán nem zavar. Az olaj tartósítja! Ismerek olyat, aki még kevés nátrium-benzoátot is tesz bele, de ha az üvegek sterilek, és mindent alaposan kimostunk, akkor baj nem lehet belőle.Ha megromlik, ott a mi rendszerünkben van a hiba, azaz valahol hibát követtünk el....:-))