Paradicsomlé tartósítószer nélkül sterilizált üvegben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
667g paradicsom120 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
Összesen
370
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4000g paradicsom720 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2223
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
95.9g paradicsom17 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
Összesen
53
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 630.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 673 micro
-
β-karotin 2993 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 17153 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
370
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 178 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2024.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 960 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.6 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 3780.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 91 mg
-
C vitamin: 548 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 325 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4040 micro
-
β-karotin 17960 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 102920 micro
-
Lut-zea 4920 micro
Összesen
2223
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2468 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
4 kg paradicsom
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, lefelé fordítva hagyjuk megszáradni. Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot, és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.
- A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk, és feltesszük főlni pár rottyanásig. Paradicsompasszírozón áttörjük. A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük. Kb. 30 percig.
- A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet. 1 cm vastagságú olajat öntünk rá, majd kupakkal jó erősen lezárjuk.
- Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel, és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük. Egészségetekre!!
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2942
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Mint tudniillik, a paradicsomlé méregtelenít, segít a fogyásban, véd rákbetegségek ellen, immunerősítő, jó a bélműködésnek... és még sorolhatnám!!! A házilag eltett lében pedig megleljük az örömünket, mikor kinyitjuk.... az az illat... :-)))