Paprikás-paradicsomos spagetti Mártitól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g paprika16 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
709
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g paprika33 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0 kcal
-
250g spagetti tészta928 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1419
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
18.9g paprika3 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
37.8g konzerv paradicsom6 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0 kcal
-
23.7g spagetti tészta88 kcal
-
4.7g parmezán sajt19 kcal
-
4.3g petrezselyem2 kcal
Összesen
135
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1490.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 344.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 386 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1855 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 1725 micro
Összesen
709
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2980.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 884 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 978 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 688.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 773 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 729 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 3710 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 3451 micro
Összesen
1419
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1039 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 csipet provence-i fűszerkeverék
-
250 g spagetti tészta
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, krumplihámozóval meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és apróra felkockázzuk. A megtisztított hagymát elfelezzük, és vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát kockázzuk.
- 2 ek olívaolajon egy nagy serpenyőben, előbb félig megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát. Megszórjuk egy csipet provencei fűszerrel (ne ez domináljon), sózzuk, borsozzuk, pici barna cukorral ízesítjük, készre pároljuk.
- Most hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, 10-15 percig lassú tűzön rotyogtatjuk.
- A spagettit olívaolajos (1 ek) vízben "al dente" megfőzzük, leszűrjük, meleg vízzel röviden leöblítjük. Előmelegített tányérokra szedjük, és rákanalazzuk a szószt. Gazdagon megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és frissen reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1454
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 04.
Ajánló
Én jól megborsoztam, de ízlés szerint természetesen pepperonit is lehet használni, ha valaki szereti a csípőset. Jó zaftos, így sok parmezánt elbír - én így szeretem...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
A hámozott californiai paprikás tésztát egy közkedvelt, német TV-szakács mutatta be egyszer köretként (ami különben nagyon finom), ez hozta az ötletet a mai spagetti szószhoz. Picit lecsó jellegű, de azért mégsem, mert a paradicsom dominál, és aki szereti, a jó sok, friss fokhagyma. A kertben szedett, illatos petrezselyem hatására csak nagyon pici provencei fűszerkeveréket adtam hozzá, és jó sok petrezselymet.