r
Nosalty Logó

Paprikás-paradicsomos spagetti Mártitól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Paprikás-paradicsomos spagetti Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1855 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    3710 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 1419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1039 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, krumplihámozóval meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és apróra felkockázzuk. A megtisztított hagymát elfelezzük, és vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát kockázzuk.
  2. 2 ek olívaolajon egy nagy serpenyőben, előbb félig megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát. Megszórjuk egy csipet provencei fűszerrel (ne ez domináljon), sózzuk, borsozzuk, pici barna cukorral ízesítjük, készre pároljuk.
  3. Most hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, 10-15 percig lassú tűzön rotyogtatjuk.
  4. A spagettit olívaolajos (1 ek) vízben "al dente" megfőzzük, leszűrjük, meleg vízzel röviden leöblítjük. Előmelegített tányérokra szedjük, és rákanalazzuk a szószt. Gazdagon megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és frissen reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 04.

Ajánló

Én jól megborsoztam, de ízlés szerint természetesen pepperonit is lehet használni, ha valaki szereti a csípőset. Jó zaftos, így sok parmezánt elbír - én így szeretem...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás-paradicsomos spagetti Mártitól
Marti48 317 recept

A hámozott californiai paprikás tésztát egy közkedvelt, német TV-szakács mutatta be egyszer köretként (ami különben nagyon finom), ez hozta az ötletet a mai spagetti szószhoz. Picit lecsó jellegű, de azért mégsem, mert a paradicsom dominál, és aki szereti, a jó sok, friss fokhagyma. A kertben szedett, illatos petrezselyem hatására csak nagyon pici provencei fűszerkeveréket adtam hozzá, és jó sok petrezselymet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...