Paprikalekvár kulcsarpisti konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
kulcsarpisti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g paprika82 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
476
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
5000g paprika820 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4757
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
77.8g paprika13 kcal
-
15.6g paradicsom3 kcal
-
6.6g napraforgó olaj58 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
74
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 479.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 343 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 1302 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1521 micro
Összesen
476
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 434 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 197 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 158 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2296.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 520 mg
-
Foszfor 1060 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.1 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 82 mg
VÍZ
-
Összesen 4794.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1158 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 195 mg
-
C vitamin: 3433 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 560 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1871 micro
-
β-karotin 13018 micro
-
β-crypt 287 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 15211 micro
Összesen
4757
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 400 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Mindent megmosunk, és vagy ledaráljuk vagy késsel felaprítjuk.
- A paprikát besózzuk, és pár órát hagyjuk pihenni.
- Egy nagy lábasban olajat hevítünk, és a paprikát a paradicsommal hozzáöntjük. Ne felejtkezzünk el a platniról, mert később odaéghet!
- Kb. 2 órát főzzük, majd az egészet átpasszírozzuk, utána visszatesszük főni, míg a szükséges sűrűséget el nem éri. Ha csípőset, azaz erőset szeretnénk készíteni, akkor természetesen érett csípős paprikát használunk.
- Tiszta kis üvegekbe rakjuk, még forrón lezárjuk, és pár percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Tartósítószer nem kell, mert az olaj feljön a tetejére, és az fogja lezárni.
- Levesekhez, pörköltekhez, vajas, zsíros kenyerekhez ajánlom.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10204
- Feltöltés dátuma: 2013. október 15.
Ajánló
Levesekhez, pörköltekhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
kulcsarpisti
7 recept
Évtizedek óta csinálja édesanyám, és már én is jó pár éve. Fantasztikus ízt ad az ételnek. Balogh Gabi barátom mindig megjelent ilyenkor egy kilós kenyérrel, és zsíros kenyérre pötyögtetve szinte az egészet befalatozta.