r
Nosalty Logó

Paplanos sonkás-gombás csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paplanos sonkás-gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 501 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 2009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő az alapanyagokat, a leveles tésztát olvasszuk ki idejében. A húst tisztítsuk meg, a csirkemellet vágjuk négy vastagabb szeletre.
  2. A csirkemellet leszárítjuk, serpenyőben pici olajon átsütjük, majd lefedve pároljuk. Kiszedjük, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Addig pároljuk, amíg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A deszkát belisztezzük, és a tésztát kinyújtjuk 15x25 cm-es lappá.
  5. A tésztalapot 4 egyenlő darabra vágjuk, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
  6. A lehűlt tésztát 2 cm-es közökben behasítjuk, rátesszük a csirkemellet.
  7. A ragut a mellekre halmozzuk, majd sonkába tekerjük, és a behasított kis füleket szépen egyenként felhajtjuk. Fogvájóval a húshoz tűzhetjük, de nem szükséges.
  8. A tésztát késsel kissé megszúrkáljuk, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon.
  9. 20 percre ismét a hűtőbe rakjuk a göngyölt husikat. Addig elkészítjük a köretet.
  10. A sütőt 220 fokra melegítjük, és a tészták tetejét tojással megkenjük.
  11. Szilikonos sütőpapírral béleljük ki a tepsit, így nem ragad majd le az étel.
  12. 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11635
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Ajánló

Párolt zöldség vagy savanyúság nagyon illik hozzá. Én hercergnő burgonyával készítettem, de érdemesebb könnyebb körettel próbálkozni, hiszen a tészta és a hús önmagában igen laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra készítettem el ezt a fogást. Nagyon mutatós és nagyon finom! A receptet egy 5 éves Kiskegyed extrában találtam, és variáltam egy picit az összetevőkön.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...