r
Nosalty Logó

Paleo medvehagyma-főzelék

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paleo medvehagyma-főzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    743 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 843 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát ujjnyi csíkokra vágjuk fel, majd dobjuk lábosba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, forraljuk fel, és kb. 5 percet hagyjuk rotyogni az egészet.
  2. Közben pucoljunk és mossunk meg annyi darab közepes paszternákot, ahány csokor medvehagymát felhasználtunk (4 főre 4 db).
  3. Vágjuk karikákra, és pároljuk puhára (kb. annyi idő kell neki, mint a medvehagymának).
  4. Készítsünk "sűrítőt": a paszternákot és a medvehagyma negyedét egy kis saját lé hozzáadásával botmixerrel pépesítsük.
  5. Tegyünk annyi púpos evőkanál sűrű kókusztejet a főzelékhez, ahány csokor medvehagymát felhasználtunk (4 evőkanál 4 csokorhoz 4 személyre), óvatosan keverjük bele a paszternákos sűrítőt, hagyjuk egyet rottyanni, és kész is a főzelék!
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3030
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 10.

Receptkategóriák

A medvehagyma a létező legjobb ellenpélda a mondásra, miszerint "minden, ami örömöt okoz, az ártalmas"… Ma a lehető legboldogabban hoztam haza négy nagy csokor, üde zöld levelet, és kezdtem kutatni olyan receptek után, amelyeket paleosíthatnék. Végül egy egyszerűen elkészíthető főzelék mellett döntöttem, és miután maradt nekem még egy csomó csodás, kövér paszternákom, gondoltam, ezzel fogom megbolondítani (és besűríteni). A végeredmény - szerintem - zseniális lett! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...