r
Nosalty Logó

Palak paneer - indiai spenótos tejsajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Palak paneer - indiai spenótos tejsajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    702 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    8314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    17624 micro
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4650.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1836 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    16627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    35248 micro
Összesen 1124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    3916 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát olajon lassanbarnára pirítjuk. Mehet rá a gyömbér és a chili. Kis lángon dolgozzunk, hogy a fűszerek ne égjenek meg. 1-2 perc után mehet a garam maszala és az őrölt koriander. Utolsónak adjuk a kurkumát és vegyük le a tűzről.
  2. A spenótot pürésítsük bormixerrel és öntsük a hagymás alaphoz. Tegyük vissza főni. (Én a leveleket most egyben hagytam, gondoltam szebb lesz, de legközelebb maradok a pürénél. Jobb úgy.)
  3. Kevergetve főzzük 5-10 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a joghurtot és keverjük simára.
  4. Ezen a ponton kétféleképpen készíthetjük az ételt. Vannak, akik veleforgatják a szószba a sajtot és tovább főzik kb. 10 percig. Ha ehhez van kedvünk, tegyük ezt.
  5. A másik eljárás szerint, zárjuk el a lángot a spenót alatt, ez már kész.
  6. Vágjuk a sajtot kedvünk szerint kockára és teflonserpenyőben olaj nélkül néhány oldalát pirítsuk aranyszínű ropogósra.
  7. Szedjük tányérokba a szószt, tegyük rá a sajtot és csapátival vagy bármiylen kenyérfélével tálaljuk. Rizzsel is nagyon finom.
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 29795
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

pH besorolás: enyhén lúgosít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemeztem a paneer sajt elkészítésével, nem csak azért mert nagyon egyszerű, hanem mert egyszer sikerült ennem egy étteremben és azóta szeretném reprodukálni. A sajt elkészült, ehhez méltó ételt is szerettem volna hozzá készíteni. Nagyon könnyű, finom, fűszeres fogás, a sajt külön élmény a tetején.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...