Palak paneer - indiai spenótos tejsajt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g sajt352 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
71 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
Összesen
562
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g sajt704 kcal
-
400g spenót66 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
Összesen
1124
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
22.2g sajt78 kcal
-
44.4g spenót7 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
13.3g fokhagyma18 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
3.3g joghurt2 kcal
-
8.9g paradicsom2 kcal
Összesen
125
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2325.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 918 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 667 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 280.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1011 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 702 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 8314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 17624 micro
Összesen
562
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4650.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1836 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1088 mg
-
Nátrium 1334 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 561.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2022 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 621 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 634 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 16627 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 35248 micro
Összesen
1124
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1847 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 229 micro
-
Lut-zea 3916 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
200 g sajt
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 fej fokhagyma
-
1 teáskanál garam masala
-
0.5 tk kurkuma
-
2 ek joghurt
-
1 kis db paradicsom
Elkészítés
- A hagymát olajon lassanbarnára pirítjuk. Mehet rá a gyömbér és a chili. Kis lángon dolgozzunk, hogy a fűszerek ne égjenek meg. 1-2 perc után mehet a garam maszala és az őrölt koriander. Utolsónak adjuk a kurkumát és vegyük le a tűzről.
- A spenótot pürésítsük bormixerrel és öntsük a hagymás alaphoz. Tegyük vissza főni. (Én a leveleket most egyben hagytam, gondoltam szebb lesz, de legközelebb maradok a pürénél. Jobb úgy.)
- Kevergetve főzzük 5-10 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a joghurtot és keverjük simára.
- Ezen a ponton kétféleképpen készíthetjük az ételt. Vannak, akik veleforgatják a szószba a sajtot és tovább főzik kb. 10 percig. Ha ehhez van kedvünk, tegyük ezt.
- A másik eljárás szerint, zárjuk el a lángot a spenót alatt, ez már kész.
- Vágjuk a sajtot kedvünk szerint kockára és teflonserpenyőben olaj nélkül néhány oldalát pirítsuk aranyszínű ropogósra.
- Szedjük tányérokba a szószt, tegyük rá a sajtot és csapátival vagy bármiylen kenyérfélével tálaljuk. Rizzsel is nagyon finom.
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 29795
- Feltöltés dátuma: 2010. november 06.
Ajánló
pH besorolás: enyhén lúgosít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Régóta szemeztem a paneer sajt elkészítésével, nem csak azért mert nagyon egyszerű, hanem mert egyszer sikerült ennem egy étteremben és azóta szeretném reprodukálni. A sajt elkészült, ehhez méltó ételt is szerettem volna hozzá készíteni. Nagyon könnyű, finom, fűszeres fogás, a sajt külön élmény a tetején.