r
Nosalty Logó

Padlizsános-sajtos spagetti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Padlizsános-sajtos spagetti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

1539
Kalória
84.1g
Fehérje
105.1g
Szénhidrátok
87.9g
Zsír
463.9g
Víz
247.7g
Koleszterin
14.6g
Rost
17.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8568.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2029 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    4710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8568.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2029 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    4710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

A spagettihez és a padlizsánhoz

  1. A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk, parmezánozzuk be, és tegyük félre 1 órára.
  2. Egy lábosban forraljunk vizet, adjuk hozzá a spagettit, és főzzük 13-15 percig.
  3. Ha kész, lecsepegtetjük.
  4. Ha letelt az 1 óra, a padlizsánt vágjuk fel kockákra.
  5. Egy serpenyőt kenjünk ki olívaolajjal, forrósítsuk fel.
  6. Közepes lángon, fedő alatt süssük a padlizsánt, a sütés felénél szórjuk rá az ízbombakockát.
  7. Kb. 10 perc alatt puhára sütjük.
  8. A szószhoz egy kislábosban alacsony lángon olvasszuk fel a margarint és a kockasajtot.
  9. Ha felolvadt, öntsük rá a tejszínt, és melegítsük fel.
  10. Ha felmelegedett, adjuk hozzá apránként, kevergetve a reszelt sajtokat.
  11. Miután a sajtok elolvadtak, habverővel kevergessük kb. 2-3 percig a szószt.
  12. Főzzük még 5 percig, majd mikor már elég sűrű, vegyük le.
  13. Öntsük a spagettire vagy amellé a padlizsánra, ahogyan jólesik!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Nagy kedvencem a padlizsán, bármilyen formában, most éppen a ritkán fogyasztott tészta mellé került.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!