Padlizsános gombás tojás Kínából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
80g gomba17 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
355
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
160g gomba34 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Összesen
710
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
15.3g gomba3 kcal
-
38.2g padlizsán9 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.1g gyömbér1 kcal
-
9.6g paradicsom2 kcal
-
8.8g újhagyma2 kcal
-
15.8g tojás20 kcal
-
2.9g szójaszósz2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3.1g olívaolaj27 kcal
Összesen
69
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1470.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 958 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 410.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 810 micro
Összesen
355
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2940.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 1916 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 821.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 833 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1620 micro
Összesen
710
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 246 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej vöröshagyma
-
5 közepes db gomba
-
1 db padlizsán (itt Kínában más alakja van a padlizsánnak. Kb 5 centi átmérőjű, 30 cm hosszú darabokat lehet kapni általában)
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db újhagyma
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
- Előkészítés: A padlizsánt falatnyi kockákra vágjuk, majd kicsit megsózva félretesszük - ettől picit kiereszti a levét, és talán így jobban lehet sütni. A vöröshagymát szokásosan fölvágjuk pici szeletekre, az újhagymát karikákra. A paradicsomot és a gombákat kis falatnyi darabokra vágjuk. Egészen apró, pici darabokra szeleteljük a meghámozott gyömbérdarabot - ízesítésnek lesz, és túl erőteljes élmény, ha valaki egy nagyobb darabba harap bele. Ugyanígy teszünk a fokhagymával, vagy ami még egyszerűbb, egy lapos széles dologgal rácsapunk, így könnyen lejön a héja, majd a többi csapástól szálakra törik. A fokhagymát és a gyömbért összekeverjük egy kis tálban - már most érződik ezen a kettősön a könnyű, zöldséges kínai ételek finom aromája. Hozzászagoltam a majoránnát, és úgy véltem, illenek egymáshoz.
- Felmelegítjük az olívaolajat a serpenyőben, beleszórjuk a gombát és a hagymát, és közepesen nagy lángon együtt sütjük őket. Megsózzuk. Amikor a gomba már nem nyers, és nagyjából elfőtte a levét, hozzátesszük a padlizsánt, hogy együtt süljenek. Amikor már kezdenek összemelegedni, beletesszük a gyömbért és a fokhagymát. Hagyjuk rotyogni, összesülni a dolgokat, és addig fölverjük a tojásokat. A felvert tojáshoz hozzákeverjük a szójaszószt és egy kis majoránnát.
- Amikor összefőtt a padlizsán a gombákkal és a fűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldhagymát. Ezeket nem sütjük sokáig, hogy friss maradjon az ízük. Ezek után hozzáöntjük a tojást, és hagyjuk szétfolyni a zöldségek között. Megvárjuk, amíg az egész összesül a képen lévő tojásos-zöldséges lepénnyé.
- Önmagában talán sok lehet, ezért vajjal, teljes kiőrlésű barnakenyérrel enném, hozzá friss, édes almával, gyümölcslével. Félszáraz vörösbor is finom lehet hozzá, vagy ha sajtot reszelek a tetejére (ezeknek a nagy része viszont itt Kínában nem túl általános dolog:) )
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1079
- Feltöltés dátuma: 2016. február 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Még nem tudtam, mit csináljak a padlizsánból, ezért ezen a honlapon nézelődtem - de nem találtam olyat, amit el tudtam volna itt készíteni, vagy kedvem lett volna hozzá, ezért végül úgy döntöttem, hogy majd kiötlök valamit magamtól. Eszembe jutott egy spanyol családi ismerős padlizsános, tortillának nevezett omlett-szerűsége, és a jünnani rizsteraszoknál volt lehetőségem megnézni, hogy a helyiek hogyan csinálnak egyszerű, de finom ételeket különböző zöldségekből. Kíváncsi voltam, milyen lesz, ha azoknak a fűszerezését vegyítem azzal, ahogy arra a spanyol ételre emlékszem - és nagyon finom lett!