r
Nosalty Logó

Padlizsános gombás tojás Kínából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Padlizsános gombás tojás Kínából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2940.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 710 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: A padlizsánt falatnyi kockákra vágjuk, majd kicsit megsózva félretesszük - ettől picit kiereszti a levét, és talán így jobban lehet sütni. A vöröshagymát szokásosan fölvágjuk pici szeletekre, az újhagymát karikákra. A paradicsomot és a gombákat kis falatnyi darabokra vágjuk. Egészen apró, pici darabokra szeleteljük a meghámozott gyömbérdarabot - ízesítésnek lesz, és túl erőteljes élmény, ha valaki egy nagyobb darabba harap bele. Ugyanígy teszünk a fokhagymával, vagy ami még egyszerűbb, egy lapos széles dologgal rácsapunk, így könnyen lejön a héja, majd a többi csapástól szálakra törik. A fokhagymát és a gyömbért összekeverjük egy kis tálban - már most érződik ezen a kettősön a könnyű, zöldséges kínai ételek finom aromája. Hozzászagoltam a majoránnát, és úgy véltem, illenek egymáshoz.
  2. Felmelegítjük az olívaolajat a serpenyőben, beleszórjuk a gombát és a hagymát, és közepesen nagy lángon együtt sütjük őket. Megsózzuk. Amikor a gomba már nem nyers, és nagyjából elfőtte a levét, hozzátesszük a padlizsánt, hogy együtt süljenek. Amikor már kezdenek összemelegedni, beletesszük a gyömbért és a fokhagymát. Hagyjuk rotyogni, összesülni a dolgokat, és addig fölverjük a tojásokat. A felvert tojáshoz hozzákeverjük a szójaszószt és egy kis majoránnát.
  3. Amikor összefőtt a padlizsán a gombákkal és a fűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldhagymát. Ezeket nem sütjük sokáig, hogy friss maradjon az ízük. Ezek után hozzáöntjük a tojást, és hagyjuk szétfolyni a zöldségek között. Megvárjuk, amíg az egész összesül a képen lévő tojásos-zöldséges lepénnyé.
  4. Önmagában talán sok lehet, ezért vajjal, teljes kiőrlésű barnakenyérrel enném, hozzá friss, édes almával, gyümölcslével. Félszáraz vörösbor is finom lehet hozzá, vagy ha sajtot reszelek a tetejére (ezeknek a nagy része viszont itt Kínában nem túl általános dolog:) )
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1078
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 29.

Receptkategóriák

Még nem tudtam, mit csináljak a padlizsánból, ezért ezen a honlapon nézelődtem - de nem találtam olyat, amit el tudtam volna itt készíteni, vagy kedvem lett volna hozzá, ezért végül úgy döntöttem, hogy majd kiötlök valamit magamtól. Eszembe jutott egy spanyol családi ismerős padlizsános, tortillának nevezett omlett-szerűsége, és a jünnani rizsteraszoknál volt lehetőségem megnézni, hogy a helyiek hogyan csinálnak egyszerű, de finom ételeket különböző zöldségekből. Kíváncsi voltam, milyen lesz, ha azoknak a fűszerezését vegyítem azzal, ahogy arra a spanyol ételre emlékszem - és nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...