r
Nosalty Logó

Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

702
Kalória
32g
Fehérje
40.2g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
485.2g
Víz
164.6g
Koleszterin
11.4g
Rost
15.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6694.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1754 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1940.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5595 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9981 micro
Összesen 2804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, és a szójaszósszal elkeverve 1 órára hűtőben pihentetjük.
  2. Közben a padlizsánt megmossuk, meghámozzuk (vagy nem, ha a héját is szeretjük), felkockázzuk és besózzuk.
  3. A vajban a szójás csirkemellet fehéredésig sütjük, aztán kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  4. Miután a vizet elfőtte, szűrőlapáttal kiszedjük, és a karikára vágott újhagymát megpároljuk a visszamaradt vajon.
  5. A padlizsánt a sóból kinyomkodva rádobjuk, majd fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük borssal, bazsalikommal, és ha kedvünk tartja, más zöldfűszerekkel is.
  6. Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük, mint a krumplipüréhez.
  7. Egy hőálló tál alját kikenünk kevés vajjal, és a kisült apró húst elterítjük benne.
  8. Ha kész a padlizsán, betakarjuk vele a húst.
  9. A tejszínt felforraljuk, és olvadásig elkeverünk benne 5 dkg sima és 5 dkg füstölt sajtot, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Ezt a keveréket ráöntjük a húsos padlizsánra.
  10. A puhára főtt krumpli levét leöntjük, hozzáadunk 5 dkg vajat, és robotgéppel a tejet folyamatosan hozzáöntve habosra kavarjuk. Szerecsendiót reszelünk rá.
  11. A krémes krumplipürét elterítjük az előző rétegeken, és megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal.
  12. Addig sütjük, amíg aranybarnán ráolvad a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Padlizsán-rajongás van! Már jó ideje! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!