Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
210g padlizsán50 kcal
-
230g újhagyma44 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
50g tej28 kcal
Összesen
702
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
840g padlizsán200 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
2804
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
7.1g csirkemellfilé9 kcal
-
26.5g padlizsán6 kcal
-
29.1g újhagyma6 kcal
-
12.6g burgonya7 kcal
-
0.9g szójaszósz1 kcal
-
1.9g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
3.2g sajt11 kcal
-
1.6g füstölt sajt5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
6.3g tej4 kcal
Összesen
89
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1673.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 485.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 360 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1399 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2495 micro
Összesen
702
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 128 g
Zsír
-
Összesen 190.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 658 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6694.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 1754 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 1702 mg
-
Nátrium 2673 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.9 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1940.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1929 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1440 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 668 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 1463 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5595 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9981 micro
Összesen
2804
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemellfilé
-
3 kis db padlizsán
-
10 közepes db újhagyma
-
40 dkg burgonya
-
3 ek szójaszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
200 ml főzőtejszín
-
10 dkg sajt
-
5 dkg füstölt sajt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
10 ek vaj
-
2 dl tej
Elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, és a szójaszósszal elkeverve 1 órára hűtőben pihentetjük.
- Közben a padlizsánt megmossuk, meghámozzuk (vagy nem, ha a héját is szeretjük), felkockázzuk és besózzuk.
- A vajban a szójás csirkemellet fehéredésig sütjük, aztán kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
- Miután a vizet elfőtte, szűrőlapáttal kiszedjük, és a karikára vágott újhagymát megpároljuk a visszamaradt vajon.
- A padlizsánt a sóból kinyomkodva rádobjuk, majd fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük borssal, bazsalikommal, és ha kedvünk tartja, más zöldfűszerekkel is.
- Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük, mint a krumplipüréhez.
- Egy hőálló tál alját kikenünk kevés vajjal, és a kisült apró húst elterítjük benne.
- Ha kész a padlizsán, betakarjuk vele a húst.
- A tejszínt felforraljuk, és olvadásig elkeverünk benne 5 dkg sima és 5 dkg füstölt sajtot, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Ezt a keveréket ráöntjük a húsos padlizsánra.
- A puhára főtt krumpli levét leöntjük, hozzáadunk 5 dkg vajat, és robotgéppel a tejet folyamatosan hozzáöntve habosra kavarjuk. Szerecsendiót reszelünk rá.
- A krémes krumplipürét elterítjük az előző rétegeken, és megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal.
- Addig sütjük, amíg aranybarnán ráolvad a sajt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3710
- Feltöltés dátuma: 2013. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tomatotree
262 recept
Padlizsán-rajongás van! Már jó ideje! :)