Padlizsánkrém Molnár Erika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Molnár Erika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
63 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
126
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1200g padlizsán285 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
749
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
93g padlizsán22 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
57
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
126
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1083.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
749
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
3 db padlizsán
-
1 db tojássárgája
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek citromlé
-
1 ek mustár
-
0.5 teáskanál porcukor
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A légkeveréses sütőt 175 fokra előmelegítjük.
- Közben a padlizsánokat alaposan megmossuk, egy éles késsel megszúrjuk, és egy tepsibe fektetjük őket. Kb. 1 óra alatt puhára sülnek. Ekkor alufóliával és konyharuhával szorosan betakarjuk a tepsit, hogy a padlizsánok héja fölpuholjon, és könnyen lehúzható legyen.
- 10 percig pihenni hagyjuk, majd kézzel meghámozzuk őket és egy tálba tesszük. Itt még egyszer letakarjuk a fóliával, és addig hagyjuk pihenni, amíg teljesen kihűl. Ekkor kinyomkodjuk a levét, mert ez keserű, és ha nem tesszük meg, az egész krémnek kesernyés mellékíze lesz.
- Amíg a padlizsánok kihűlnek, addig az olajat egy serpenyőbe öntjük, és beledobjuk a zúzott fokhagymagerezdeket. Kb. kettőt keverünk rajta és levesszük a lángról, mert hamar megég. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amikor kihűlt, akkor egy tálba ütjük a tojássárgáját, amihez folyamatosan adagoljuk a fokhagymás olajat. Nagyon sűrű majonézt kell kapnunk, ezért ha a fokhagymás olaj kevés volna, akkor még sima étolajjal pótoljuk.
- A hidegre hűlt padlizsánokat késsel vágódeszkán apróra vágjuk, tálba rakjuk, hozzákeverjük a fokhagymás majonézt, majd a többi ízesítőt hozzáadjuk.
- 1 napig hűtőben letakarva tároljuk, hogy az ízeknek legyen idejük alaposan összeérni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19360
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.
Ajánló
Reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára is kitűnő, de kis mennyiségben fenséges előétel is válhat belőle főétkezés előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Molnár Erika
10 recept
Gyermekkoromban a Nagymamám idős Székely szomszédasszonyánál ettem az első és legfinomabb padlizsánkrémet... Életem során rengeteg félét kóstoltam, és nagyon sokféleképpen próbáltam jómagam is elkészíteni, de nálunk a mellékelt recept alapján készített lett a befutó :). Jó étvágyat kívánok hozzá :)!