r
Nosalty Logó

Padlizsán másképp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KajSzilvi
Padlizsán másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6192 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 194 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3126.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24766 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 777 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánt felkarikázzuk, lekenjük olívaolajjal, és 10 percre a sütőbe tesszük.
  2. Közben a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát apró csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon megdinszteljük.
  3. Ezalatt a paradicsomot is felkockázzuk, a hagymához adjuk, majd hagyjuk, hogy egy kicsit elfője a levét. Ezután keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
  4. 10 perc elteltével kivesszük a padlizsánt a sütőből, minden karikára teszünk a paradicsomos raguból, majd vékony csíkokra vágott fekete olívát és parmezánt helyezünk a tetejére.
  5. További 10 percre visszatesszük, érezni fogjuk az illatán, ha kész.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5924
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 03.

Receptkategóriák

Padlizsán másképp
KajSzilvi 8 recept

Láttam egy hasonló receptet, amit egy kicsit felextrázva készítettem el, ez lett belőle ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...