Otelló szőlőszörp
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1465
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
5857
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.3 g
-
Cukor 361 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 579.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
1465
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1170.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1521.1 g
-
Cukor 1444 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2319.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 420 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2074 micro
Összesen
5857
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
147
kcal
Elkészítés
- A szőlőt megmossuk, leszemezzük.
- Alaposan összenyomkodjuk, megszórjuk egy kevés kristálycukorral, és egy éjszakára lefedve pihentetjük.
- Másnap felforraljuk, és 1-2 percet főzzük. Ezután átpasszírozzuk, lecsöpögtetjük.
- Lemérjük a szőlőlé súlyát, és kilónként 50-60 deka kristálycukrot szórunk bele a szőlő édességétől függően.
- Felforraljuk újra, és 10 percig kevergetve főzzük, lehabozzuk közben. Ezután beleszórjuk a citromsavat, és még 1 percig kevergetve főzzük.
- Mikróban sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk az üvegek tetejét, és fejre állítjuk pár percre. Száraz dunsztban hűtjük ki.
- Szénsavasvagy mentes vízzel kínáljuk ezt a finom üdítőt.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 37303
- Feltöltés dátuma: 2013. november 07.
Ajánló
A maradék szőlőhéj és szőlőmag felhasználható likőr készítéshez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
A Férjem leszedte a szőlőt, és én szörpöt készítettem belőle. Az az igazság, hogy a szemezgetés tart a leghosszabb ideig. Szerintem megéri a macerát, mert nagyon finom. Nekem kb. 2,5 liter lett belőle. Költséget csak megsaccolni tudom, mert a szőlő saját. 100 gramm 208 kalóriát tartalmaz.