r
Nosalty Logó

Őszibarackos-túrós alagút

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Roryx
Őszibarackos-túrós alagút
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz

841
Kalória
19.8g
Fehérje
142.2g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
283.7g
Víz
144.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
106g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 841 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 841 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5723.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    2375 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.8 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1319 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 3368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A piskótatekercset kihajtjuk, megkenjük lekvárral, visszagöngyöljük, fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük.
  2. Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát, a piskótatekercset 18 szeletre vágjuk.
  3. 3x4 szelettel kibéleljük a forma alját és az oldalfalakat, 2 szelettel a forma két végét, 4 szeletet félre teszünk a tetejéhez.
  4. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a 1/2 dl befőttlében elkevert teljes oldódásig melegített zselatint, majd kemény habbá verjük a tejszínt és laza mozdulatokkal a masszához adjuk.
  5. A krém felét a piskótabélésbe simítjuk.
  6. Kerek felével lefelé belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett barackokat, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a maradék piskóta szeletekkel és egy kicsit megnyomkodjuk.
  7. Fóliával betakarjuk, 2-3 órára hidegre tesszük.
  8. Tálaláskor hosszú tálcára borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackkal, tejszínnel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Ezt a süteményt egyik legkedvesebb évfolyamtársam ismertette meg velem. Azóta nálunk is sokszor kerül az asztalra ünnepekkor, vagy csak amikor egy kis túrós, gyümölcsös édességre vágyunk. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!