r
Nosalty Logó

Őszibarackok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Őszibarackok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 725 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 4343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 725 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.7 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 4343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Rászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a tojásokat, az ecetben feloldott szódabikarbónát és a tejfölt. Jól formálható tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztából kb. 15 g-os darabokat letépkedünk, tenyerünk között szilva alakú gombócokat formázzunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  3. Kivesszük, 1-2 percig hagyjuk hűlni, majd egy hegyes kés segítségével a talpuk felől kikaparjuk. A morzsalékot egy tálba gyűjtjük.
  4. A töltelékhez a cukrot a kakaóval egy fémedénybe tesszük, hozzáöntünk 75 ml vizet, elkeverjük, majd közepes hőmérsékleten sűrű sziruppá főzzük. Hozzákavarjuk a vajat és a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a lekvárt és a rumot, és simára keverjük.
  5. A kikapart süteményeket megtöltjük a krémmel, majd kettőt-kettőt összenyomunk.
  6. Egy kis edénykébe az ételszínezőt feloldjuk, majd puha ecsettel a barackokat beecseteljük, és azonnal a kristálycukorban megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8387
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, mutatós sütemény. Ebből az adagból nekem 25 darab aprósütemény lett.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...