r
Nosalty Logó

Őszi rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Őszi rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    921.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1045 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1878 micro
Összesen 4964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tojásból, lisztből tésztát gyúrunk. Összevágjuk nagy kockatésztának.
  2. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük.
  3. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, szárazra törölgetjük. A diót összekeverjük 5 dkg porcukorral.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, tejföllel habosra keverjük, és beleforgatjuk a mazsolát, a tésztát és tojásfehérjékből 5 dkg porcukorral vert kemény habot.
  5. A sütőedényünket 1 ek vajjal kikenjük, és beleszórjuk a zsemlemorzsát.
  6. A tészta egyharmadát az edénybe terítjük, megszórjuk a cukros dióval, majd újabb sor tészta következik, azután a szőlőszemek, rá a maradék tészta kerül.
  7. Az edényt 180 C fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük.
  8. Amíg a tésztánk sül, 3 tojás fehérjéből és 5 dkg porcukorból kemény habot verünk.
  9. A megsült tészta tetejére rásimítjuk a habot, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10829
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Ajánló

Tálalás előtt 15 percig pihentetjük. Felmelegített barackdzsemet adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Imádjuk a rakott tésztákat, őszi gyümölcsökkel is nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...