r
Nosalty Logó

Őszi rakott tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Őszi rakott tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1243
Kalória
29.8g
Fehérje
148.1g
Szénhidrátok
63.3g
Zsír
230.3g
Víz
334g
Koleszterin
7.1g
Rost
85.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 1243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    921.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1045 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1878 micro
Összesen 4964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tojásból, lisztből tésztát gyúrunk. Összevágjuk nagy kockatésztának.
  2. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük.
  3. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, szárazra törölgetjük. A diót összekeverjük 5 dkg porcukorral.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, tejföllel habosra keverjük, és beleforgatjuk a mazsolát, a tésztát és tojásfehérjékből 5 dkg porcukorral vert kemény habot.
  5. A sütőedényünket 1 ek vajjal kikenjük, és beleszórjuk a zsemlemorzsát.
  6. A tészta egyharmadát az edénybe terítjük, megszórjuk a cukros dióval, majd újabb sor tészta következik, azután a szőlőszemek, rá a maradék tészta kerül.
  7. Az edényt 180 C fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük.
  8. Amíg a tésztánk sül, 3 tojás fehérjéből és 5 dkg porcukorból kemény habot verünk.
  9. A megsült tészta tetejére rásimítjuk a habot, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6

Imádjuk a rakott tésztákat, őszi gyümölcsökkel is nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!