r
Nosalty Logó

Őszi jellegű csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Őszi jellegű csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1314
Kalória
24.4g
Fehérje
139.5g
Szénhidrátok
72.7g
Zsír
88.4g
Víz
494.5g
Koleszterin
3.7g
Rost
98.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    290.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6686.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    2115 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1970 micro
Összesen 5258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tortaformát margarinnal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  2. Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
  3. Ezután hozzákeverjük a tojássárgákat, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk.
  4. Beleöntjük a tortaformába, és takarékon tűpróbáig sütjük.
  5. Közben a szokásos módon elkészítjük a pudingot, csak nem tesszük bele a cukrot.
  6. Vajjal összedolgozzuk a porcukrot, és hozzátesszük a kakaóport is. Ebből egy keveset teszünk félre a díszítéshez.
  7. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajas porcukrot.
  8. Piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a piskóta másik felét, és bevonjuk a krémmel.
  9. Azt a krémet, amit félretettünk a díszítéshez nyomózsákba tesszük, és a torta tetejére köröket formázunk, az oldalára pedig hosszában csíkokat.
  10. Tálcára helyezzük, majd a marcipánmasszából gombákat készítünk, és kirakjuk vele az oldalát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Testvéremet leptem meg születésnapja alkalmából ezzel a tortával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!