r
Nosalty Logó

Ostoros kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NovakAndi
Ostoros kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1348
Kalória
25.1g
Fehérje
193.2g
Szénhidrátok
55.6g
Zsír
53.7g
Víz
90g
Koleszterin
8.3g
Rost
66.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    222.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.9 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 5395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, a sót, a tojást, az olajat, majd az élesztős tejet. Bedagasztjuk és a kétszeresére kelesztjük.
  2. Eközben a krém hozzávalóit habosra keverjük (én mikróban kicsit megpuhítom a margarint és úgy keverem össze a hozzávalókkal), majd elkezdjük az összeállítást.
  3. A tésztát 6 cipóra osztjuk (3 rúd lesz belőle), majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és olyan szélesre, mint a tepsi, amiben sütjük. A tetejét megkenjük a krém 1/6 részével. A krémre durvára aprított diót szórunk (én aprítógépben szoktam), majd feltekerjük. Ugyanígy járunk el mind a hat cipóval.
  4. Ezt követően 2-2 db-t összesodrunk, a tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk durvára vágott dióval és gyümölcscukorral.
  5. Kész állapotban is hagyjuk még kelni a tepsiben kb. 20-30 percet, majd előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik kedvenc családi receptem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!