r
Nosalty Logó

Ostoros-kakaós kalács Dina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Ostoros-kakaós kalács Dina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 4452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.8 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 4452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben a tészta többi hozzávalóitegy tálba kimérjük.
  2. Ha az élesztő felfutott, a többi alapanyaghoz öntjük, és gyenge tésztát gyúrunk. A tésztát 6 cipóra osztjuk, és letakarva meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Közben a krémhez a margarint a kétféle cukorral és a kakaóporral habosra keverjük.
  4. Ha a tészta megkelt, a cipókat téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, és feltekerjük.
  5. Majd 3-3-at összefonunk, mint a kalácsot.
  6. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és további kb. 30 percet pihentetjük.
  7. A megkelt kalácsot megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10805
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kakaós krém helyett készíthető mák- vagy diótöltelékkel is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...