r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta rumba áztatott mazsolával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Oroszkrémtorta rumba áztatott mazsolával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

574
Kalória
9.4g
Fehérje
66.7g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
85.8g
Víz
197.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
42.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    352.5 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7705.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2333 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2901 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.2 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1029.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 6867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, majd a liszt és a sütőpor keverékét adjuk hozzá.
  2. A tortasütő alját sütőpapírral kibéleljük (de az oldalát nem zsírozzuk), majd a tortát előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Mikor kisült, a tortasütőben hagyjuk kicsit hűlni, majd kiborítjuk, és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. 3 lapra vágjuk, az egyik lapot tortapapírra tesszük, és a következő krémmel töltjük.
  4. A krémhez a mazsolát kis időre a rumba áztatjuk.
  5. A pudingport és a tojást pici tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet feltesszük forrni. Mikor forr, hozzáöntjük a pudinghoz, és tovább főzzük sűrűsödésig, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a porcukrot.
  6. Leszűrjük a mazsolát. A rumba beáztatjuk a zselatinport, kissé felmelegítjük, majd a pudingos krémhez keverjük.
  7. 1/2 l tejszínt habosra keverünk, és összekeverjük a kihűlt tojásos krémmel, meg a leszűrt mazsolával, majd megtöltjük a lapokat.
  8. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát, díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, könnyű, habos édesség, nálunk a család kedvence. Ha nincs otthon rum, rumaroma is megfelel, kis vízzel higítva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!