r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta rumba áztatott mazsolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oroszkrémtorta rumba áztatott mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    352.5 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7705.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2333 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2901 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.2 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1029.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 6867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, majd a liszt és a sütőpor keverékét adjuk hozzá.
  2. A tortasütő alját sütőpapírral kibéleljük (de az oldalát nem zsírozzuk), majd a tortát előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Mikor kisült, a tortasütőben hagyjuk kicsit hűlni, majd kiborítjuk, és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. 3 lapra vágjuk, az egyik lapot tortapapírra tesszük, és a következő krémmel töltjük.
  4. A krémhez a mazsolát kis időre a rumba áztatjuk.
  5. A pudingport és a tojást pici tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet feltesszük forrni. Mikor forr, hozzáöntjük a pudinghoz, és tovább főzzük sűrűsödésig, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a porcukrot.
  6. Leszűrjük a mazsolát. A rumba beáztatjuk a zselatinport, kissé felmelegítjük, majd a pudingos krémhez keverjük.
  7. 1/2 l tejszínt habosra keverünk, és összekeverjük a kihűlt tojásos krémmel, meg a leszűrt mazsolával, majd megtöltjük a lapokat.
  8. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát, díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 30031
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

Születésnapra és más ünnepi eseményre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű, habos édesség, nálunk a család kedvence. Ha nincs otthon rum, rumaroma is megfelel, kis vízzel higítva.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...