Oroszkrém jellegű torta Marcsi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tejszínízű krém készítése
-
34 kcal
-
60g tej34 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
Piskóta készítése
-
14g finomliszt49 kcal
-
50g tojás62 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Összeállítás, díszítés
-
21 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
20g kivi9 kcal
-
3 kcal
Összesen
657
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tejszínízű krém készítése
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
1000g növényi habtejszín2510 kcal
Piskóta készítése
-
135g finomliszt491 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Összeállítás, díszítés
-
500g erdei gyümölcs mix205 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
200g kivi93 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Összesen
6558
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tejszínízű krém készítése
-
2.4g tejszínízű pudingpor9 kcal
-
16.2g tej9 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
68 kcal
Piskóta készítése
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
13.4g tojás17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Összeállítás, díszítés
-
13.5g erdei gyümölcs mix6 kcal
-
13.5g habtejszín39 kcal
-
5.4g kivi3 kcal
-
1.4g piros ribizli1 kcal
Összesen
177
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
657
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.2 g
Zsír
-
Összesen 440.2 g
-
Telített zsírsav 337 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7853.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 2248 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 2588 mg
-
Nátrium 2653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 840.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2099 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 1394 mg
-
Retinol - A vitamin: 2067 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2424 micro
Összesen
6558
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Tejszínízű krém készítése
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
6 dl tej
Piskóta készítése
-
9 evőkanál finomliszt
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
Összeállítás, díszítés
-
50 dkg erdei gyümölcs mix
-
5 dl habtejszín
-
2 közepes db kivi
-
5 dkg piros ribizli
Elkészítés
Tejszínízű krém készítése
- Megfőzzük a pudingot, ahogy szoktuk tejjel és cukorral.
- Ha kész, hűlni hagyjuk, de néha megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön nagyon!
Piskóta készítése
- A sütőnket előmelegítjük, majd különválasztjuk a tojásokat.
- A sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, és fehéredésig kavarjuk fakanállal vagy géppel.
- A fehérjét habbá verjük.
- A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzákeverjük a sárgájához. Ezután óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.
- A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük. (Én 24 cm átmérőjű formával szoktam dolgozni.) Ezután beleöntjük a masszát, és az előmelegített sütőbe rakjuk.
- 180 C-on sütjük 40-45 percig, majd 20-25 perc elteltével meg lehet nézni tűpróbával, hogy hogy áll a tésztánk.
- Ha megsült, kivesszük a formából és hűlni hagyjuk, majd 3 részre vágjuk.
- Előkészítjük a gyümölcsöket.
Összeállítás, díszítés
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kívánt mennyiséget a kihűlt pudinghoz keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön. Olyan állagúra készíti mindenki a krémet, ami a neki megfelelő.
- Ezután a gyümölcsök egy részét nagyon óvatosan beleforgatjuk a krémünkbe úgy, hogy a gyümölcsök ne sérüljenek. A gyümölcsök másik részét félretesszük.
- Betöltjük a gyümölcsös krémünket a piskótalapokba, lehetőleg egyenletesen.
- A megmaradt gyümölcsökkel és tejszínhabbal bevonjuk, díszítjük a tortánkat.
- Tálalásig hűtőbe rakjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6948
- Feltöltés dátuma: 2014. március 30.
Ajánló
Szülinapra vagy bármilyen alkalomra :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szarvasné Marcsi
12 recept
Ezt a tortát a mamám szülinapjára készítettem életemben először! Januárban volt a szülinapja, és gondoltam meglepem :) Szerencsére sikerült, nagyon ízlett mamikámnak :) Szintén nem egy olcsó kategóriájú torta, de ő érte bármit!!! :) Amikor ilyen tortákat készítek, előző nap csinálom meg mindig a piskótát. Így amikor eljön a "NAGY NAP", már csak össze kell állítani :) Ehhez a tortához a boltban is kapható, fagyasztott mirelit gyümölcsöt vettem, ami fél kg-os kiszerelésben van. Elég is volt szerencsére :) De bármivel lehet tölteni, díszíteni :)