r
Nosalty Logó

Oroszkrém jellegű torta Marcsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
Oroszkrém jellegű torta Marcsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 6558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    440.2 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7853.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    2248 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    2653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 6558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Elkészítés

Tejszínízű krém készítése

  1. Megfőzzük a pudingot, ahogy szoktuk tejjel és cukorral.
  2. Ha kész, hűlni hagyjuk, de néha megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön nagyon!

Piskóta készítése

  1. A sütőnket előmelegítjük, majd különválasztjuk a tojásokat.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, és fehéredésig kavarjuk fakanállal vagy géppel.
  3. A fehérjét habbá verjük.
  4. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzákeverjük a sárgájához. Ezután óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.
  5. A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük. (Én 24 cm átmérőjű formával szoktam dolgozni.) Ezután beleöntjük a masszát, és az előmelegített sütőbe rakjuk.
  6. 180 C-on sütjük 40-45 percig, majd 20-25 perc elteltével meg lehet nézni tűpróbával, hogy hogy áll a tésztánk.
  7. Ha megsült, kivesszük a formából és hűlni hagyjuk, majd 3 részre vágjuk.
  8. Előkészítjük a gyümölcsöket.

Összeállítás, díszítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kívánt mennyiséget a kihűlt pudinghoz keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön. Olyan állagúra készíti mindenki a krémet, ami a neki megfelelő.
  2. Ezután a gyümölcsök egy részét nagyon óvatosan beleforgatjuk a krémünkbe úgy, hogy a gyümölcsök ne sérüljenek. A gyümölcsök másik részét félretesszük.
  3. Betöltjük a gyümölcsös krémünket a piskótalapokba, lehetőleg egyenletesen.
  4. A megmaradt gyümölcsökkel és tejszínhabbal bevonjuk, díszítjük a tortánkat.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6952
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 30.

Ajánló

Szülinapra vagy bármilyen alkalomra :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvasné Marcsi 12 recept

Ezt a tortát a mamám szülinapjára készítettem életemben először! Januárban volt a szülinapja, és gondoltam meglepem :) Szerencsére sikerült, nagyon ízlett mamikámnak :) Szintén nem egy olcsó kategóriájú torta, de ő érte bármit!!! :) Amikor ilyen tortákat készítek, előző nap csinálom meg mindig a piskótát. Így amikor eljön a "NAGY NAP", már csak össze kell állítani :) Ehhez a tortához a boltban is kapható, fagyasztott mirelit gyümölcsöt vettem, ami fél kg-os kiszerelésben van. Elég is volt szerencsére :) De bármivel lehet tölteni, díszíteni :)

Hozzávalók

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...