r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Miss Sweetly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Orosz krémtorta Miss Sweetly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 5106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A rumba áztassuk be a mazsolát. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztet lassan hozzákevergetjük, és belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig (5 perc), majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
  3. A tejből, cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingba keverjük. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a fél narancs levét.
  4. A piskótát három részre vágjuk, rétegenként megtöltjük a krémmel, és a rumba áztatott mazsolával megszórjuk. A tetejére és oldalára rákenjük a maradék tejszínt.
  5. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, kandírozott narancsdarabkákkal és csokidarával.
  6. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6812
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Már rég terveztem, hogy elkészítem az Orosz krémtortát, a neten keresgéltem, de nem találtam nekem tetsző receptet hozzá. Ezt a receptet egyik édességes könyvemben találtam, és úgy gondoltam, ez lesz a megfelelő. Nem émelyítően édes, és nagyon finom tortám lett.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...